Сєнкевич пообіцяв, що в Миколаєві не закриватимуть бібліотек — зменшать тільки кількість керівників

Мер Олександр Сєнкевич прокоментував ліквідацію деяких дитячих бібліотек. За його словами, мова йде не про їхнє закриття, а про об’єднання дорослої та дитячої бібліотечних систем, що призведе лише до зменшення кількості управлінського персоналу.

Про це він сказав під час прямого в соцмережах 27 січня, пишуть «НикВести».

Як повідомлялося раніше, у Миколаєві планується оптимізувати роботу бібліотек – шість закладів ліквідують та два реорганізують.

Така новина викликала обурення у миколаївців. Наприклад, до списку ліквідації потрапила єдина спеціалізована дитяча бібліотека на весь Корабельний район. Місцева мешканка Олександра Яновська відзначила, що цей заклад активно відвідують діти.

— Ні, це не маленька старенька хатинка зі старими запорошеними книжками, а сучасний дитячий простір! В цій бібліотеці ви знайдете нові книжки, комп’ютери, ігрові зони та зони відпочинку… Для скептиків скажу одразу, що сучасні діти до бібліотек ходять, адже там не тільки можна вибрати книгу, але й відвідати гуртки, святкові розважальні програми та інші тематичні заходи, — написала вона.

Дитяча бібліотека у Корабельному районі

Олександра Яновська додала, що після руйнації росіянами ДК у Корабельному районі майже не лишилося місць, де діти можуть проводити час з користю.

— Так, зараз в країні війна і здавалося б є важливіші питання, але ми маємо дивитись у майбутнє, , та думати про те що ми запропонуємо нашим дітям після перемоги. Де вони зможуть провести корисно час у Корабельному районі? У ДК в якому було безліч дитячих секцій і який наразі зруйнований російською ракетою? Звичайно можна поспілкуватися з друзями у школі, але ж вже дві школи району не підлягають відбудові! Тож давайте використовувати слоган «найкраще дітям» щиро маючи це на увазі і збережемо дітям їх безпечний простір! — додала вона.

Олександр Сєнкевич у прямому ефірі пообіцяв, що бібліотеки не закриватимуть, а бібліотечна реформа передбачає лише скорочення управлінців і адмінперсоналу.

—  Велика проблема, коли люди починають: «Доколе? Когда же? Та шо ж ви там?». Трошки потрібно розібратися, що відбулося. Раніше було дві бібліотечні системи — доросла і дитяча. Вони мали свою структуру, органи управління і так далі. До речі, в бібліотеки досі хтось ходить, і вони вже перетворилися не стільки в бібліотеки, скільки в простори, де люди обмінюються інформацією, отримують освіту і так далі. Так ось, відбувається об’єднання двох бібліотечних систем і ліквідація дитячої. Але бібліотеки продовжують існувати, ми будемо давати фінансування, — сказав він.

Він нагадав, що у Миколаєві так само планують об’єднати деякі спортшколи, щоб зекономити на зарплатах керівництву.

— Але це не означає закриття. Просто замість двох директорів, двох головних бухгалтерів, буде один директор — мінус одна велика зарплата і три допоміжних. Тобто кількість тренерів не зменшуємо, бібліотекарів не зменшуємо, а керівників якихось невідомих систем, — відзначив Олександ Сєнкевич.

Раніше повідомлялося, що в Миколаєві із чотирьох дитячих спортивних шкіл планують створити дві. Мова йде про те, щоб приєднати школу №7 школи до школи з єдиноборств, а школу №1 до «Перемоги».

Дивитись повну версію