Бахмут стає дедалі ізольованішим для українських сил, — британська розвідка

Протягом останнього тижня Росія продовжувала робити невеликі кроки вперед у своїй спробі оточити Бахмут.

Про це йдеться у звіті міністерства оборони Великої Британії.

За даними британської розвідки, M03 та H32 – дві основні дороги до міста для українських захисників – тепер, ймовірно, перебувають під загрозою прямого обстрілу через наступ російських військових. Раніше цього тижня воєнізовані формування «Вагнера», швидше за все, захопили підпорядковану трасу, яка сполучає Бахмут з містом Сіверськ.

— Для українських сил залишається кілька альтернативних маршрутів постачання через країну, а Бахмут стає дедалі ізольованим, – йдеться у звіті британської розвідки. 

Нагадаємо, Російська Федерація концентрує військову техніку та живу силу для проведення «рішучого наступу» на Бахмутському напрямку та на західній частині Луганської області, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW). 

Раніше Президент України Володимир Зеленський повідомив, що ситуація на лінії фронту стає жорсткішою, але усе вирішує стійкість воїнів Сил оборони України.

Також 4 лютого заступник міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що цього тижня російські окупанти кинули всі сили на прорив української оборони та оточення Бахмута.

Дивитись повну версію