Миколаївські обласні лікарні зможуть підтримувати роботу реанімацій у разі відключення світла, — Безносенко

Миколаївські обласні лікарні найближчим часом доукомплектують потужними електрогенераторами. Загалом, обласні лікарні матимуть змогу у разі відключення електроенергії забезпечувати роботи критичних структур.

Про це в інтервю телеканалу «НІС-ТВ» розповів начальник управління охорони здоров’я Миколаївської ОВА Максим Безносенко.

Він розповів, що нещодавно Миколаївська обласна дитяча та обласна клінічна лікарні отримали генератори від ВОЗ і МОЗ.

— Зараз майже в кожній лікарні є потужні генератори, які можуть забезпечити, якщо не всю, то критичну структуру: реанімаційний блок, операційну. Із останніх ми отримали від Всесвітньої організації охорони здоров’я і міністерства охорони здоров’я два генератори на обласні лікарні. Це генератор на 400 кВт — для обласної дитячої лікарні, генератор на 680 кВт для обласної клінічної лікарні. Щотижня ми подаємо інформацію щодо потреб в генераторах до міністерства охорони здоров’я. Найближчим часом майже всі лікарні будуть доукомплектовані більш потужними генераторами до вже існуючих, — розповів Максим Безносенко.

Нагадаємо, Миколаївська обласна військова адміністрація зробила запит на отримання мобільних котельних та дизель-генераторів на опалювальний сезон.

Процес підготовки до опалювального сезону в Миколаєві знаходиться на контролі Офісу Президента та Мінрегіону.

Дивитись повну версію