• четвер

    3 жовтня, 2024

  • 22.2°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 3 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 22.2° Мінлива хмарність

Кім розраховує на те, що Миколаївщина отримає мобільні котельні та дизель-генератори

Миколаївська обласна військова адміністрація зробила запит на отримання мобільних котельних та дизель-генераторів на опалювальний сезон.

Про це під час брифінгу сказав голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

— Ми надіслали запит про те, що нам такі модульні котельні потрібні. Окрім, котельних ми попросили дизель-генератори, щоб ми могли забезпечити в той чи інший спосіб опалення, — сказав Віталій Кім.

Він зазначив, що мобільні котельні, у випадку їх отримання, будуть встановленні у більш великих містах області, де є централізоване опалення.

— Для біільш малих населених пунктів будуть використовуватися дизель-генератори та твердопаливні котли чи, так звані, «буржуйки», — додав Віталій Кім.

Нагадаємо, процес підготовки до опалювального сезону в Миколаєві знаходиться на контролі Офісу Президента та Мінрегіону.

Як повідомлялося, мер Миколаєва Олександр Сєнкевич вважає, що опалювальний сезон в Миколаєві має пройти за планом, хоч і буде найскладнішим за всі роки.

Голова ОВА Віталій Кім також впевнений, що прийдешній опалювальний сезон для Миколаївської області буде важким. Зокрема, через можливі пориви труб у Миколаєві, який вимушений  користуватися солоною водою з Дніпро-Бузького лиману.

Раніше міський голова повідомляв, що в Миколаєві планують «зашивати» квартири без вікон, власники яких евакуювалися.

Також  міська влада Миколаєва розглядала розглядає варіант вибіркового опалення будинківу зимовий період. Це насамперед торкнеться будинків, де не встигли вчасно замінити розбиті вікна. Крім того, частину будинків неможливо буде опалювати через технічні проблеми. 

Нагадаємо, що вранці  26 липня російська ракета влучила в одну з котелень Миколаєва. Директор комунального підприємства » Микола Логвінов повідомляв, що її полагодять до старту опалювального сезону.

Віцепрем'єрка України, міністерка з питань реінтеграції  Ірина Верещук розповіла про процес можливої часткової евакуації з Миколаївської, Харківської та Запорізької областей.

Читайте також: