«Працюємо на благо міста», — Департамент ЖКГ наполягає, що спил ялинок біля мерії був законним та плановим

Заступниця начальника управління екології Департаменту ЖКГ Миколаєва  Тетяна Скибицька запевнила, що ялинки, які росли біля мерії роками руйнували фундамент  та вже досягли вікової межі. Тому спил дерев  є законим і плановим

Про це вона розповіла в коментарі, яке опублікував Департамент ЖКГ у Facebook.

За словами Тетяни Скибицької, у листопаді 2022 року міська рада звернулася до департаменту житлово-комунального господарства з проханням надати висновок про стан дерев поблизу будівлі міської ради. Причина заяви — падіння двох дерев під час негоди.

— Управління екології оперативно зібрало комісію та провело експертизу, в результаті якої з’ясувалося, що корені дерев роками руйнували фундамент міської ради та вже досягли вікової межі, — зазначила вона.

Окрім цього, згідно з державними будівельними нормами дерева мають висаджуватися на відстані мінімум 5 метрів від будівлі. Відстань між ялинками та міською радою нині менше ніж три метри, що вже є суттєвим порушенням. В управлінні також заявили, що з кожним роком дерева дедалі більше нахилялися і їх доводилося прив’язувати дротами.

В свою чергу Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу звернулася до прокуратури у зв’язку зі знищенням дерев біля будівлі меріїУ грудні минулого році представники екоінспекції обстежили дерева та зробили висновок про те, що дерева в доброму стані. 

Як повідомлялося, у ніч на 26 січня біля будівлі спиляли багаторічні ялинки по одну зі сторін від головного входу.

Станом на ранок 27 січня перед будівлею Миколаївської міської ради спиляли ялинки, які залишилася після минулої рубки.


Дивитись повну версію