Жителька Миколаївщини, яка малювала собі на лобі «Z» та прославляла Путіна, отримала умовний строк

Уродженка Миколаєва, мешканка Березнегуватської громади, яка по домовленості з росіянами записувала та публікувала відео, де виправдовувала агресію РФ і прославляла окупантів, отримала умовне покарання.

Про це свідчить вирок Добровеличківського районного суду Кіровоградської області.

18 червня 2022 року під час спілкування в Instagram з особою, яка відрекомендувалась співробітником правоохоронних органів РФ, домовилася про виготовлення і поширення матеріалів у яких міститься виправдовування збройної агресії ОФ проти України та глорифікація осіб, які здійснюють збройну агресію РФ проти України.

Після цього вона записала відео, на якому заспівала гімн Росії. Далі вона зробила ще один ролик, у якому заявила, що президент РФ Володимир Путін «один из величайших президентов, которий поднял страну с колен. И который несмотря на все трудности, несмотря на какие-то проблеми и передряги, делает все во благо своей страны, который действительно заботится о своей стране и делает все для нее невозможное».

Наступного дня, після публічного осуду, вона зняла відео, в якому заявила, що «була не у собі» та насправді дуже любить Україну. Вона попросила пробачення та пообіцяла, що такого більше не повториться.

Пізніше їй повідомили про підрозру

У суді сторона захисту з прокурором Березнегуватського відділу Баштанської окружної прокуратури Миколаївської області уклали угоду про визнання винуватості.

На підставі угоди суд визнав її винною за ч.2 ст.436-2 КК України та призначив(три роки позбавлення волі, без конфіскації майна. Її звільнили від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком три роки та з покладенням обов`язків: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання, не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Нагадаємо, що 44-річному мещканцю міста Снігурівка Баштанського району заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч.5 ст. 111-1 КК України).

Також повідомлялося, що житель Снігурівки в Миколаївській області, який за час окупації співпрацював з окупантами, намагався дати правоохоронцям хабар в розмірі тисячі доларів, аби «налагодити з ними контакт» та пом’якшити хід слідчих дій.

Дивитись повну версію