Від миколаївських підприємців, які зупинили бізнес через війну, надійшло понад 60 заявок на отримання іноземної допомоги

14:51, 08 лютого, 2023

До Миколаївської міської ради вже надійшло більше 60 заявок від підприємців, які не можуть відновити свій бізнес та потребують допомоги від іноземних партнерів.

Про це повідомив мер міста Олександр Сєнкевич.

Напередодні він розмістив пост зі зверненням до представників малого та середнього бізнесу. Від запропонував заповнити заявку тим, хто змушений був зупинити своє підприємство через війну і зараз не можете з якихось причин відновити роботу.

— Більше 60 заявок від місцевих підприємців ми отримали за 2 дні. Вже опрацьовуємо інформацію, — зазначив міський голова.

Нагадаємо, у Міністерстві економіки пропонують скасувати 47% інструментів державного регулювання — дозволів, ліцензій, декларацій погоджень, — щоб суттєво розширити економічні свободи в Україні та стимулювати розвиток підприємництва.

Також повідомлялося, що релокований бізнес може отримати до 30 тисяч євро компенсації за переміщення потужностей у безпечні регіони.

14:51, 08 лютого, 2023
View full version