«Ми доведемо їх», — Марченко впевнений, що росіяни самі залишать Кінбурн

Генерал-майор Дмитро Марченко вважає, що з часом ЗСУ змусять росіян самостійно залишити Кінбурнський півострів, так само, як вони раніше втекли з Херсону.

Про це він сказав в інтерв’ю «НикВести».

— Вони постійно там не знаходяться. У них там є певні засоби нанесення уражень. У них є певний особовий склад, який забезпечує охорону цих засобів. А основні сили заходять і виходять. Тобто, коли вони отримують завдання по нанесенню ударів по Очакову, вони заходять, відстрілюються і виходять звідти. Тому дуже тяжко нам їх там «зловити» саме в час нанесення артилерійських ударів. Але ми над цим працюємо і дуже вдало, й у скорому часі ви побачите результат нашої роботи, – зазначив Дмитро Марченко.

Генерал зазначив, що ЗСУ планомірно знищують склади росіян та шляхи постачань на Кінбурні, а тому окупантам все ж таки доведеться піти з півострову.

— Як вони, так і ми розуміємо, що там є водна перешкода, яку нам, на жаль, здолати дуже тяжко. Але з часом вони все одно звільнять (півострів, — прим.) – ми доведемо їх до цього дійства. Так само, як ми це зробили в Херсоні – знищенням логістики, шляхів постачань, складів з боєприпасами. Вони будуть змушені просто відійти, тому що сенсу далі перебувати там у них не буде жодного, – додав він.

Раніше в оперативному командуванні «Південь» повідомили, що основне скупчення російських військ на Кінбурнській косі перебуває в тій частині півострова, яка знаходиться в його «корені» на тимчасово окупованому Лівобережжі Херсонської області, віддалено від Сил оборони України.

Також повідомлялося, що російські окупанти заходять на Кінбурнську косу, але потужних баз там не тримають.

Таким чином півострів перебуває у «сірій» зоні — повного контролю над територією не мають ані українські захисники, ані російські окупанти.

Дивитись повну версію