В Миколаєві підозрюваному в наведенні російських ракет продовжили термін тримання під вартою

В Миколаєві суд продовжив строки тримання під вартою чоловіку, який наводив російські ракети на об’єкти енергосистеми міста.

Про це повідомили в прес-службі Центрального районного суду міста Миколаєва.

Повідомляється, що прокурор клопотав про продовження строків тримання під вартою, аргументуючи це тим, що чоловік обвинувачується у вчиненні особливо тяжкого злочину, зокрема, надавав представникам держави-агресора інформацію щодо переміщення та дислокації підрозділів ЗС України, здійснював фотофіксацію, з подальшою передачею знімків представнику РФ, об'єктів критичної інфраструктури Миколаєва, зокрема території ТЕЦ, з метою здійснення ворожого ракетного удару по вказаному об'єкту.

В інакшому випадку, як зазначив прокурор, обвинувачений може переховуватись від суду та продовжити вчиняти кримінальне правопорушення.

Захисник обвинуваченого намагався заперечити проти задоволення клопотання, аргументуючи це тим, що його підзахисний – людина похилого віку. Він попросив обрати інший запобіжний захист у вигляді цілодобового тримання під вартою.

— Захисник заперечив проти задоволення клопотання, зазначаючи, що ризики недоведені, його підзахисний – особа похилого віку, має проблеми зі здоров’ям, позитивно характеризується, а за такого, просив обрати запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту, – повідомляють в прес-службі.

Однак, за результатами розгляду клопотання, суддя Сергій Медюк ухвалив задовольнити клопотання прокурора і продовжити строки тримання під вартою щодо обвинуваченого.

Нагадаємо, в Миколаєві готувалися судити чергового держзрадника, який передавав дані про розташування військових та об’єктів критичної інфраструктури. 

Раніше повідомлялося, що СБУ затримала агента, який «зливав» ворогу дані про оборону Миколаївщини.

Також в Миколаївській області Служба безпеки затримала організатора злочинної схеми нелегального переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон.

Дивитись повну версію