• неділя

    22 вересня, 2024

  • 13.4°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 22 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 13.4° Ясне небо

блоги

  • Елена Трифонова

    Елена Трифонова

    Крыша дома моего

    В Николаеве на данный момент около 600 домом крыши которых нуждаются в капитальном ремонте, на который опять же нет денег. Крыши протекают, и жильцы верхних этажей остаются со своей проблемой из года в год, надеются и ждут долгожданного ремонта.

  • Елена Бережная

    Елена Бережная

  • Александр Плешко

    Александр Плешко

    Політичне задзеркалля: у провінції купують не виборців, а депутатів

    Йдучи на ці вибори до Доманівської районної ради, я прагнув перш за все здобути виборчий досвід, а як виборці оберуть, то намагатися нести зміни в районі. Статус депутата районної ради допомагає у вирішенні багатьох питань на місцевому рівні (соціальних, побутових та інших). Але я зіткнувся з тими проблемами, які висвітлюють в новинах. Це «закулісні ігри», кулуарні домовленості, підкуп. Причому підкуп, як до виборів - виборців, так і після виборів - депутатів. В першому - зрозуміло для чого підкуп, щоб стати самим депутатами. А от у другому, зараз спробую пояснити. Насправді неважливо до якої ради депутат належить, Верховної чи районної, інтриги скрізь великі, а відмінність - у фінансових сумах та у піарі того чи іншого чиновника. Тому одні депутати «домовляються» з іншими і часто дають їм кошти (хабарі), щоб ті голосували за «правильного» голову чи приймали «правильні» рішення. У Верховній Раді України таких депутатів називають «тушками», а в місцевих радах, як їх назвати? Як називати цих людей, котрі «набивають собі ціну», щоб дорожче продатися?Це є проблема, але її суть в тому, що «представники громади», які таким чином приходять до влади, будуть перейматися лише за своє особисте матеріальне становище. Вони будуть повертати вкладені кошти у виборчу кампанію і це все за рахунок місцевого бюджету. Дійсно, напряму ніхто нічого красти не буде, але відмивання коштів, різноманітні відкати ще ніхто не відміняв. Мені особисто пропонували зустрітися з певними людьми для отримання грошової «допомоги», «подарунку» за «правильне» голосування під час обрання голови райради. Я відмовився йти на зустріч з цим «депутатом». Дуже прикро, що люди обрали знову не тих. І це не лише на Доманівщині, а й в цілому по Україні. Але ще більш прикро, що патріоти так і не змогли нав`язати політичну боротьбу, щоб змінити систему. Звісно, проти фінансово-олігархічних груп важко боротися, але це не може бути виправданням. Так, є об`єктивні причини, чому патріоти зазнають поразок в політичній боротьбі: це і репресії проти патріотів, і війна забрала багатьох. Але роздрібленість в патріотичних колах, дріб`язковість деяких «лідерів», котрі ставлять власні амбіції вище національних інтересів, не дають змоги для об`єднання в єдину силу для побудови могутньої України.

  • Елена Кабашная

    Елена Кабашная

    Кто сильнее — кисейный европейский gay или моджахед?

    Документальное кино – обоюдоострое оружие пропаганды                                                                                     

  • Олег Деренюга

    Олег Деренюга

    Марш, бюрократы!

    Уже на первой встрече с руководителями депутатских фракций, которая состоялась после торжественной сессии городского совета, мэр Николаева Александр Сенкевич заявил, что намерен изменить структуру органов мэрии, чтоб она одновременно стала менее раздутой, но более эффективной. Похвальное намерение! 

  • Муза Махова

    Муза Махова

    Плавни, которые «Нибулон» намерен погубить

    На этой неделе я с коллегой посетила Гурьевку и Пески, которые находятся недалеко от Николаева. Я запечатлела на фото пока ещё живые берега, сформированную столетиями экосистему этой прибрежной местности, природный ландшафт которых даёт жизнь и дом местным видам рыб, птиц, земноводным и мелким млекопитающим. Здесь они нерестятся, висиживают своё потомство и расплываются, разлетаются по всему Южному Бугу.

  • Александр Плешко

    Александр Плешко

    Українські медіа стирають грань між зрадниками й патріотами

    Демократія у тому вигляді, яку «будують» в Україні політики, є простим обманом.

  • Олег Мудрак

    Олег Мудрак

  • Елена Бережная

    Елена Бережная

    Сказка 2.0

    Все уже высказались по поводу детского городка "Сказка", но у меня, как у мамы, которая водит туда свою дочь, тоже есть мнение. 

  • Елена Кабашная

    Елена Кабашная