• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 13.5°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 13.5° Ясне небо

Игорь Бриченко

Игорь Бриченко

Народный депутат Украины

Ми повинні захистити наших хлопців та їх сім'ї на державному рівні

23 травня відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з аграрної політики та земельних відносин.

Звертаючись до колег з комітету, запропонував створити робочу группу або звернутись до компетентних органів по питанню захоплення земельних ділянок атошників аферюгами. Я вважаю, що нам треба над цим попрацювати та не дати можливості афристам втручатись питання використання атошниками власної землі. Ми повинні пам'ятити, якої ціною вони заробили ці 2 га, і тепер ми повинні захистити наших хлопців та їх сім'ї на державному рівні.

Вдячний, колезі Валерію Давиденко, який спільно з асоціацією атошників вже проводять роз'яснювальну роботу на місцях, як не потратрапити до земельних аферистів, адже ця проблема, як чума розійшлася по всій Україні.

В той самий час, народний депутат Вадим Івченко, підтримав мою пропозицію, щодо відпрацювання на рівні Комітету Верховної Ради України даного питання, адже систематичне затягування видачі документів атошникам, скарги на держгеокадастр, та інше, постійно надходять від громадян. Підтримуючи дану ініціативу, Валерій, запропонував провести Круглий стіл задля обговорення всіх нюансів та проблем, за результатами якого напрацювати законопроект. 

Олександр Бакуменко, заступник голови Комітету також, підтримав мене та запропонував підготувати та направити від Комітету листа на Міністра внутрішнійх справ України Арсена Авакова з конкретним переліком тих питань, що вже є, та проханням втрутитись і навести порядок. Також звернувся до голови підкомітету з земельних питань Олегу Куліничу, щодо необхідності залучення підкомітету до вирішення даного питання.

Як результат, вирішили направити листи в компетентні органи та провести Круглі столи, за результатами яких підготовувати відповідні законопроекти.

Звертаюсь до всіх атошників та їх сімей, які стали жертвами земельних аферистів або вважають, що з ними вчиняють протиправні дії, надати нам цю інформацію на електрону адресу, або в будь-який інший спосіб. Допоможіть нам зібрати цю інформацію та напрацювати шляхи вирішення ваших проблем, закріпивши це законодавчо. Не будь те байдужими, якщо ця проблеми вас не зачипила, то можливо жертвою став хтось з ваших друзів або знайомі.