• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 13.6°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 13.6° Ясне небо

Игорь Бриченко

Игорь Бриченко

Народный депутат Украины

Екскурсії до Верховної Ради України

Завжди приємно зустрічати гостей з Миколаївщини у Верховній Раді України.  В цьому місяці ми закінчили вже екскурсії до м. Києва вчителів випускних класів зі Снігурівського, Казанківського, Баштанського, Березнегуватського, Навобузького та Новоодеського районів. Освітяни на власні очі змогли спостерігати за законодавчим процесом, спілкуватись із народними депутатами України, такими як Тарас Кремінь, Людмила Денісова, Олена Бойко, Ірина Єфремова, Вадим Пидберезняк, Олександр Жолобецький,  Ірина Сисоєнко та інші. Представники Баштанщини зустрілися з Міністром освіти та науки України Лілією Гриневич.  Чудову екскурсію адміністративною будівлею проводила Людмила Савон – головний консультант відділу інформаційних ресурсів та відкритих заходів інформаційного управління Апарату Верховної ради України.

Лунали різноманітні запитання, щодо реформи освіти, реформи пенсійної та медицини, децентралізації, обігу земель і важливо, що запитувачі отримували компетентні відповіді.

Багато хто задається питанням, або впевнений, що все це робиться для само піару, або інших політичних амбіцій, але я їх розчарую, це не так. Запрошуючи на екскурсії до Верховної Ради України представників з Миколаївської області, я першочерговим завданням ставлю підвищення обізнаності громадян із самим процесом законотворення, із розумінням того, що вибори, це не просто процес одного дня і позначка в бюлетені, що це персональна відповідальність кожного громадянина за його вибір. Учасники екскурсій кожного разу зустрічали ситуації, серед яких мітинги і протести, блокування трибуни Верховної Ради, та подекуди не зовсім адекватна поведінка колег по депутатському корпусу.

Але все це допомагає формувати політичну свідомість громади, я впевнений, що вже ті люди які взяли участь в екскурсіях будуть більш розважливо відноситись к обранню своїх представників. Я спеціально обирав для екскурсій дні пленарних засідань задля більшого розуміння реальної  ситуації. Набагато простіше було б обрати дні, коли народні депутати працюють на округах, а адмін. будівля порожня, але я вважаю, що це неправильно, громада повинна бачити як працюють народні обранці. Вражені, подекуди в розпачі та із запитаннями до себе і до депутатського корпусу, гості з Миколаївщини зазвичай рушають далі за екскурсійним маршрутом, а життя в Раді продовжує свій хід. 

Представники Миколаївщини надихають на працю, завжди мають купу гарних ідей та пропозицій, але і без важливих настанов та завдань також не обходяться.  Отже отримавши доручення від громади продовжую працювати та і надалі буду радий бачити Миколаївців у стінах головного законодавчого органу України – Верховної Ради.