• четвер

    19 вересня, 2024

  • 15.8°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 15.8° Ясне небо

Игорь Бриченко

Игорь Бриченко

Народный депутат Украины

Дієві кроки задля вирішення проблем «61 комунара»

За дорученням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана сьогодні відбулося закрите засідання робочої групи з пошуку шляхів вирішення питань заборгованості по заробітній платі перед робітниками ДП «Миколаївський суднобудівний завод» (стара назва «61 комунара»). В нараді взяли участь представники РНБО, Укроборонпрому, Міністерства оборони та Міністерства економічного розвитку та торгівлі, від народних депутатів – я та Олександр Жолобецький, інші представники нашого міжфракційного об’єднання наразі знаходяться у відрядженнях. Головував на засіданні Степан Кубів перший віце-прем’єр міністр України, Міністр економічного розвитку та торгівлі. 

Соціальний вибух, який стався днями в Миколаєві є наслідком відсутності дієвих механізмів у вирішенні питання погашення заборгованості перед заводчанами, і це не може не хвилювати.  Після обговорення всіх аспектів даної проблеми були узгоджені  ряд можливостей виходу із даної кризи, та наголошено на необхідності збереження заводу, як частини оборонної промисловості України.  

Підсумовуючи Степан Іванович, врахував всі  раціональні пропозиції та зазначив, що перші результати спільної роботи повинні бути отримані вже через десять робочих днів.

Разом з Олександром Жолобецьким, Тарасом Кремінем  ми увійшли в робочу групу по вирішенню питань із заборгованістю перед заводчанами та маю надію, що ті напрацювання, які були зроблені раніше і узагальнені сьогодні будуть реалізовані, а робітники отримають чесно відпрацьовані гроші.

Хочу зазначити, що Олександр Жолобецький вже багато часу займається питанням «Миколаївського суднобудівного заводу» і ми разом з колегами Тарасом Кремінем та Вадимом Підберезняком підтримуємо його та також будемо сприяти вирішенню цих наболівших для Миколаївщини проблем.