• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16.2°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.2° Ясне небо

Александр Бондарь

Александр Бондарь

Депутат Николаевского областного совета

Солідарна відповідальність

Солідарна відповідальність – це відповідальні за галузь освіти Новобузького району, дирекція опорної ЗОШ№1, дирекції двох коледжів, батьків учнів школи і моя також.

У чому відповідальність? У прийнятих рішеннях. На початковій стадії ( аварії) було прийнято батьками, вчителями і керівництвом району рішення, про тимчасове розміщення учнів у будівлях коледжів. Не переконав, був критикований, але як демократ сприйняв рішення і почав займатись питанням скорішого ремонту аварійної будівлі. І саме тут загальна відповідальність.

Якщо, у агроколеджі менші комунікаційні проблеми із навчанням дітей (старшокласники) то у початківців (1-4 клас), які навчаються у педагогічному коледжі, проблеми більші. Ці проблеми мною були озвучені керівництву Управління освіти у Миколаївській області, своїм колегам-депутатам під час виїзного засідання тимчасової робочої групи. Одні затюкали і звинуватили, колеги не перейнялись. А педагогічний коледж, це власність і управління Миколаївської обласної ради. «Челноки» від Новобужжя, тимчасово переконали керівників освіти у області, що у педагогічному коледжі все гаразд. Замовні статті, огульні звинувачення не на довго прикрили проблему закладу.

Тепер по ситуації, що трапилась. Реально, подія трапилась 8 лютого у другій половині дня, діти після прийому їди чекали зменшення інтенсивності дощу, щоб перейти в учбовий корпус. У цей час у приміщення столової від стелі (бетоні плити) почали відвалюватись листи гіпсокартону. Діти дійсно злякались, фізично не постраждали. Причина? «Супер будівельник», «Супер господарник» прикріпив на стелю листи гіпсокартону клей-шпаклівкою і закріпив шурупами. «Геніально»… Плюс наявна постійна вологість приміщення, відсутня вентиляція та провітрення за допомогою вікон. Вихід із ситуації, на тижні демонтуємо всі наслідки «горе-листів гіпсокартону» проведемо шліфовку стелі та здійснено санітарне білування. 

У чергове наголошую, Новобузький педагогічний коледж, заклад обласного підпорядкування. Хто і як приймав рішення про схвалення кошторисів ремонту. Хто і як контролював технологію ремонту та використання коштів? Да, це періоди минулих п’яти рокі, але наслідки бачимо зараз. 

13 лютого на засідання постійної комісії з питань освіти Миколаївської обласної ради розглянемо цей випадок, визначимо що далі робити. Найкращим виходом із ситуації сфокусувати всі сили на скоріше відновлення навчального корпусу ЗОШ №1. А там вже є певні результати, наступний пост саме про дії.