• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16° Ясне небо

Денис Янтарь

Денис Янтарь

Представитель «Нацкорпуса»

Довгий день у Врадіївці

23 Квітня представники «Національного Корпусу» та «Національних Дружин»  завітали до Врадіївки, край безумовно гарний, але безталанний. Цю поїздку ми планували зробити дещо пізніше і головною метою її мала стати ситуація щодо стрільби в центрі міста з боку місцевого бариги «Баді». Однак 22-го  квітня представники організації «Стоп корупція » запросили нас ознайомитись і з ситуацією, щодо діяльності сумнозвісного Юрія Ханагяна, тому ми вирішили зробити поїздку раніше.

Першочергово ми розбиралися по стрільбі. Якщо коротко, то тиждень тому стався інцидент, де  одні уродженці Врадіївки, які зараз живуть в Одесі і позиціонують себе як «бандити» та «блатні», почали бійку з місцевим розповсюджувачем амфітамінів «Бадею», за якісь гроші. І, по правді, мені було б начхати хоч би вони і вбили одне одного. Однак останній,  після того як його побили, пішов  дістав зброю та почав стріляти в центрі Врадіївки, де гуляли прості люди з дітьми. Поліція, яка була неподалік відреагувала певним чином, а саме «ніяк». Жодну зі сторін не затримали, зброю не вилучили. Тому «Національний Корпус» та «Національні Дружини» поїхали розібратися в ситуації.

Було велике бажання поспілкуватися з винуватцем нашої поїздки, однак знайти його не вдалося, навіть «дружній» візит до нього додому - не дав результатів.

Потім «Національний Корпус» спілкувався з поліцією. Не можу сказати, що вони хороші чи погані, це просто люди системи, які потрапили в певні умови і не хочуть нічого міняти. Просте питання: «Чи вилучили у стріляючого зброю?»- викликало масу відмовок, та спроб відійти від питання. Наразі я написав заяву, яку долучать до справи та будуть інформувати мене про хід слідства. Ми знаємо, що родичі цього «стрільця» - доволі впливові, ми знаємо, що брат «Баді» - працює в поліції, але нам  усе одно. Якщо ця істота, дозволяє собі відкривати вогонь зі зброї, в центрі Врадіївки, його буде покарано чи по закону,  чи по правді.

Складність ситуації для місцевих в тому, що вони не можуть написати заяву на певних осіб без наслідків для себе. Цього разу відбувалась така сама історія. Люди, які хотіли долучитися до кримінального провадження, отримали певні «попередження» від сільської ради, що якщо вони хочуть, щоб їх  будівництво чи бізнес нормально функціонували заяви писати  не треба. Тому ми вирішили поспілкуватися  і з головою сільської ради. На камеру був осуд ситуації зі стрільбою та повне нерозуміння про який тиск на громадян ми кажемо. Однак, коли камеру вимкнули і спілкувались предметно, отримали повне розуміння процесів і що такого в подальшому  не буде.  

Безпосередньо з людьми, які борються з безчинствами Юрія Ханагяна ми зустрілися в районній державній адміністрації, де відбулося спілкування з головою району. Я тільки отримав документи, з якими необхідно розібратися та вичитати, однак проблема з Ханагяном існує, і держслужбовці, і прості мешканці про це кажуть.  Впевнений, що це була не остання наша поїздка до Врадіївки.

P.S. Окрема «подяка» Облавтодору та ОДА, за дорогу до Врадіївки. Вона була дуже погана, а зараз вона просто жахлива і місцями майже не проїзна. Щоб нашим сумнозвісним аеропортом користуватись, до нього требе доїхати, а наразі з області це зробити - дуже проблемно.