• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 12.8°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 12.8° Ясне небо

Станіслав Мартиросов

Станіслав Мартиросов

Депутат Миколаївської обласної ради 6 скликання, депутат Миколаївської міської ради 8 скликання

Чий новий керівник департаменту ЖКГ? «Витівка» плюсів та необережний початок року

Незважаючи ні на що, Новий Рік настав! З чим ми всіх миколаївців, українців та інших мешканців планети Земля щиро вітаємо!

Чесно кажучи, початок року – це завжди певне уповільнення ритму ділового та політичного життя. Але, воно, життя, не завмирає ні на мить, і не багато, але ми маємо, що розповісти.

Наприкінці року минулого літак рейсу Київ-Миколаїв не зміг сісти у миколаївському аеропорті, за офіційною версією – через сильний туман, та змушений був повернутися до аеропорту «Жуляни». Пасажирів рейсу до Миколаєва було спрямовано автобусом. Подейкують, що літак не зміг приземлитися з причину збою у роботі обладнання аеропорту, а не з причини непогоди. Підтвердження цієї інформації немає, вже цього тижня рейси з Миколаєва відбуваються без інцидентів. У всякому разі, добре, що жодна людина не постраждала.

Миколаївській міський голова представив нового директора департаменту житлово-комунального господарства, їм став Сергій Корєнев – для абсолютної більшості миколаївців людина геть невідома. З того часу, як Сєнкевич повернув собі через суд посаду мера – це вже третій очільник Департаменту. Як виявилось, у нього є ідея. Дуже оригінальна ідея – «робити життя містян краще». І, поки що, жодних програмних заяв, щодо того, які він бачить першочергові проблеми у комунальному господарстві та шляхи їх вирішення. А про проблеми ці можна розповідати і розповідати. Навіть і не знаю, як це коментувати.  Але, гадаю, незабаром все стане зрозуміло - які, а головне – чиї ідеї він втілюватиме у життя.

Ну і, звичайно, неможливо у найближчі кілька місяців не говорити про вибори. Топ-темою обговорень у медіа та соціальних мережах стала «витівка» каналу 1+1 та ймовірного кандидата у Президенти Володимира Зеленського. Нагадаю, у час перед опівночі, коли всі українські телеканали транслювали новорічне привітання чинного Президента Петра Порошенка, «плюси» вчинили по іншому. Вони пустили у ефір звернення Зеленського в якому він пообіцяв піти в президенти. І відразу ж почався страшний хайп всюди. Дехто звинуватив канал у неповазі до самої посади Президента, почалося всебічне обговорення ділових та інших якостей актора, його рейтинги та можливий розвиток подій у зв’язку із його висуванням. А ми зробимо наступні зауваження.

Чи зобов’язаний був телеканал 1+1 транслювати привітання чинного Президента? Ні, як і всі інші телеканали. Немає такого закону, чи іншого рішення будь якого українського органу влади. Є традиція, ненаписані правила, яких всі до цього моменту дотримувались. Зеленський та плюси ці правила та традицію порушили. На добре це чи ні – час покаже. А щодо самого звернення, оформленого як коротка ремарка актора за кулісами під час театральної вистави, то це теж, певне порушення традицій. І ризикнемо спрогнозувати, що кампанія його буде, якщо, звісно, взагалі буде переважно віртуальною. Чому якщо буде? Тому що, на сьогодні лише шестеро осіб подали свої документи на реєстрацію кандидатами у Президенти до Центральної виборчої комісії. Ані Зеленського, ані Тимошенко, ані Порошенко, серед них немає. 

Цілком вірогідно, до речі, що ми можемо побити рекорд 2004-го року, коли на найвищу посаду у державі балотувалось аж 26 людей. Висування кандидатів, нагадаю, можливе до 3 лютого включно.

Наостанок. Ще чим запам’ятався самий початок року – це жахливою аварією під Казанкою, в якому загинуло аж восьмеро осіб, серед яких діти, дві людини, одна з яких восьмирічна дівчина, - у лікарні. Заради справедливості скажемо, що подібні аварії, хоч і з меншими жертвами, сталися і в інших регіонах України, а ще всього за три доби нового року у пожежах по всій країні загинуло 33 особи та постраждало 14. Будьте тричі обережніші, сідаючи за кермо у ці святкові та зимові дні. Бережіть себе!