• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 12.6°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 12.6° Ясне небо

Станіслав Мартиросов

Станіслав Мартиросов

Депутат Миколаївської обласної ради 6 скликання, депутат Миколаївської міської ради 8 скликання

Знову – Варварівській міст, ордалії у парламенті та «Липецьк – 2»

Тема Південобузьського, або, як його називають миколаївці, Варварівського мосту знову стала актуальною цього тижня. Народний депутат Борис Козирь ті інші народні депутати від Миколаївщини звернулися до міського голови,  лідерів депутатських фракцій та до всіх депутатів Миколаївської міської ради із закликом прийняти рішення про обмеження руху по мосту через його аварійний стан. А під час наради у міськраді він аргументував свою позицію тим, що рух вантажівок по мосту є надмірним. Депутати, поки що, прийняли рішення рекомендувати Регіональній комісії з питань надзвичайних ситуацій обмежити рух транспорту та винести на сесію міськради звернення до державних органів влади щодо передачі мосту з балансу міста на баланс Служби автодоріг області, тобто, фактично – передати з власності міста до власності держави. Сподіваємось, що спільні зусилля народного депутата та міської влади дадуть бажаний результат.

Можливо, з’явилось світло у кінці тунелю вирішення проблеми Миколаївської ТЕЦ, а, вірніше, проблеми її дірявої мережі. Нагадаю – опалювальний сезон цього року ще далекий до завершення, але вже відзначився численними аварійними ситуаціями на її комунікаціях, які призвели до того, що тисячі людей у житлових будинках та різних установах змушені були сидіти по кілька днів без тепла. Ще минулого року міська влада, а потім і голова обласної державної адміністрації звернулися до голови Уряду із пропозицією передати ТЕЦ, яка є у державній власності на баланс міста. І прем’єр з відповіддю не забарився. І доручив Віце-Прем’єрові Геннадію Зубко швидко готувати відповідні рішення, тим більше, що подібні проблеми є не лише в Миколаєві, а й у низці інших українських міст. 

Поліція закрила справу щодо самогубства Владислава Волошин. Нагадаю, ця прикра та резонансна подія сталася минулого року та призвела до певної суспільно-політичної кризи у області. Справу закрили через відсутність складу злочину, а саме – посмертною психологічною експертизою ознак доведення до самогубства не  було виявлено. 

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій назвав народного депутат Вадима Новінського, одного з лідерів Опозиційного блоку… нечисттю. Сталося це під час розгляду поправок до законів, які регламентують порядок переходу релігійних громад від однієї конфесії до іншої. 

Слухайте, якщо вже така веселуха пішла, то я би радив там у парламенті проводити ордалії, як у Середньовіччі, для з’ясування хто з депутатів з божою благодаттю, а хто – агент Диявола, так би мовити. Ну, наприклад, - випробування вогнем, або водою. Якщо виплив – слуга Сатани і переобирати його чи її не можна, а якщо втопився – то слуга божий і він потрапив у кращій світ.

А президентська кампанія триває. Маємо вже майже десяток зареєстрованих кандидатів і декількох потенційних. Юлія Тимошенко  запланувала висування на 22 січня, а Петро Порошенко, як стало відомо, буде висуватися аж 2 лютого – практично, в останній день, коли це можна зробити, згідно закону.

Але, фактично, і Тимошенко, і Порошенко кампанію вже почали. Про що свідчать багато активностей обох фігурантів. До речі, активність Петра Олексійовича у його демонстрації Томоса у різних регіонах Україні критики вже іронічно назвали Томос-туром.

Тим часом, журналісти програми «Схеми» знайшли російські компанії Володимира Зеленського. І ці компанії після 2014 року не тільки не припинили свого існування, а й ще стали отримувачами фінансової допомоги з федерального бюджету Російської Федерації. І це попри заяви Зеленського про те, що ніякого бізнесу він у Росії від початку україно-російської війне немає. Зеленський відповів, як завжди, через інтернет. Артисти студії «95 квартал» в Росії не виступають, на самого Зеленського там заведено кримінальну справу за допомогу українській армії, але вони торгують «інтелектуальними правами». Хоча в журналістському розслідуванні «Схем» йшлося не про роялті, а про повноцінну продюсерську діяльність за кошти російського бюджету.

Як би там не було, але Зеленському слід звикати до того, що вся його діяльність відтепер під мікроскопом. І це стосується будь якої публічної особи, до речі. І чим більше впливу у конкретної публічної особи, тим потужніше мікроскоп, на нього націлений. Ну, а тема «Липецької фабрики» перестала бути монополією чинного президента, так би мовити.