• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 12.6°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 12.6° Ясне небо

Станіслав Мартиросов

Станіслав Мартиросов

Депутат Миколаївської обласної ради 6 скликання, депутат Миколаївської міської ради 8 скликання

Я оглянулся посмотреть не оглянулась ли она, чтоб посмотреть не оглянулся ли я

Вітаємо всіх президентів!

На початку тижня Конституційний Суд розпочав розгляд справи щодо відповідності Конституції України указу новообраного Президента Володимира Зеленського щодо припинення повноважень Верховної Ради та призначення дострокових виборів парламенту на 21 липня. На публічну частину засідання з’явився Володимир Олександрович власною персоною і заявив, що рішення про розпуск Ради відповідає духу закону, бо, мовляв, рейтинг у Ради лише 4% і народ аплодує цьому рішенню, що його позиція бездоганна, весь народ уважно слідкує за діями суду, а сам він більше не буде з’являтися там, для того, щоб не тиснути на суддів своєю присутністю.

Чесно, не знаю, як корелюються дух закону та народні настрої, у тридцяті роки минулого століття, наприклад, у Німеччині настрої були такі, що євреї у всьому винні, а у Радянській Росії – що винні вороги народу, но то таке. А ось прийти, нагадати про волю народу і піти, і назвати це відсутністю тиску на суд – ну, це зовсім не тиск – правильно? Це просто, як у тій пісні – «я оглянулся посмотреть – не оглянулась ли она, чтоб посмотреть – не оглянулся ли я?» Не зовсім зрозуміло? Звикайте – у нас цього, незрозумілого, тепер багато буде. А, як говорять, судді Конституційного Суду більше стурбовані не дотриманням законів, процедури, тощо, а тим, як їх рішення буде сприйнято суспільством. Таким чином, передбачити їх вердикт не дуже складно.

На підтвердження цієї думки прозвучали слова ветерана української політики Юлії Тимошенко, яка завжди дуже добре відчувала настрої своїх та й чужих виборців. Вона зустрілась з новим президентом та порадила йому не зважати на рішення Конституційного суду, у разі, якщо воно буде негативним для нього. Мовляв, це рішення заздалегідь незаконне та корупційне. «Бей посуду – я плачу», або все можна! 

Отже, дострокові парламентські вибори йдуть вже повним ходом. І знову змушенні розповідати про них, бо наше завдання – це творення відеолітопису Миколаївщини та всієї країни. В межах наших скромних сил, звичайно.

10 червня закінчилось висування партіями своїх кандидатів. Свої з’їзди та презентації партійних списків провели:

  • -Найбільший фаворит, судячи з даних соцопитувань, перегонів партія «Слуга народу», яка лише зараз почала з віртуальної перетворюватися на реальну;
  • -Партія «Голос», яку вважають основним конкурентом «Слуги народу»;
  • -Партії «Опозиційна платформа за життя», яка є відверто проросійською силою;
  • -Партія «Опозиційний блок – довіряй людям» - яка така сама проросійська і буде конкурувати з об’єднанням Медведчука – Рабиновича, та яку ще називають партією двох Ген – по іменам двох міських голів Харкова та Одеси – Геннадія Кернеса та Геннадія Труханова;
  • -Українська Стратегія Володимира Гройсмана – який рішуче заявив про власні амбіції та зібрав цілком гідну команду до свого списку.

До цього слід додати Блок Петра Порошенка, який став «Європейською стратегією», «Батьківщину», партії Смешка, Гриценка та чимало інших – всіх і не згадаєш. Числа 24-го ми побачимо остаточний список партій, які прийматимуть участь у виборах, тоді ж буде зрозуміло хто претендуватиме на депутатські мандати у мажоритарних округах. На Миколаївщині, судячи як з офіційної інформації, так і з проявів активності на округах будуть змагатися Артем Ільюк, Борис Козир, Ігор Бриченко, Андрій Вадатурський, Вадим Підберезняк – це з чинних депутатів. А з тих, хто не депутат – перелічувати їх поки що не варто – буде їх легіон. Почекаємо півтора тижня.

А тим часом, життя у самому Миколаєві триває своєю чередою – сесії міської ради проходять мляво, сотні земельних питань не голосуються – фактично можна казати про параліч міської ради, або, навпаки, проходять бурхливо, коли в них намагаються прийняти участь системні борці за щось, або за когось, головне тут - боротьба. Хоча, ні – деякі зміни розпочались – почалась перебудова головної площі міста – Соборної та нам обіцяють скоро новенькі автобуси на міських маршрутах, правда, є проблеми з набором водіїв та встановленням тарифів на проїзд. 

І, нарешті, літня спека. Життя триває. Далі буде ще цікавіше.