• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 12.6°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 12.6° Ясне небо

Станіслав Мартиросов

Станіслав Мартиросов

Депутат Миколаївської обласної ради 6 скликання, депутат Миколаївської міської ради 8 скликання

Не переконали…

Вітаємо всіх президентів!

Феєрично, неповторно та суперово – це я про прес-марафон Зеленського 10 жовтня. 14 годин, уявіть собі – 14 годин – з десятої ранку до більше як до дванадцятої ночі! Спілкування Володимира Олександровича почалось 10 жовтня, а закінчилось вже 11-го. 14 годин, понад три сотні журналістів більше п’яти сотень питань – так стверджує його прес-служба – все це – абсолютний світовий рекорд! Фідель Кастро, Уго Чавес та Олександр Лукашенко, я вже не кажу про Володимира Путіна – глибоко присоромлені, всі вони лишися далеко позаду українського президента!

Безумовно, все, що сказав Зеленський будуть ще довго розбирати на цитати, аналізувати та робити висновки журналісти, політологи та всілякі коментатори. Ми же звернемо увагу на декілька моментів. Виявляється, що питання - злочинець людина – чи ні, в Україні зараз вирішують не через збирання доказів і доведення вини у суді, а… шляхом вуличного опитування. Саме такого висновку доходиш, коли слухаєш відповідь Зеленського щодо обіцяних ним так званих «посадок» так званих «корупціонерів». Зокрема – Сергія Пашинського, якого суд арештував цього тижня. Також, ми дізналися, що Зеленський фактично керує правоохоронцями, дає їм завдання та встановлює терміни їх виконання.  Як відзначають аналітики, йдеться про справи по конкретних людях на яких вказав саме Зеленський. Отже, назвати людину злочинцем до вироку суду, визначати людей, яких треба переслідувати – це, безумовно, перемога демократії та соціальної справедливості в Україні, з чим я дуже вітаю мудрий український народ, який все це обрав. Єдине, про що слід пам’ятати всім, хто цьому радіє та святкує, що мішенню відтепер може стати будь хто у будь який момент. Настрої авторитарних правителів такі примхливі… 

Під час того ж марафону Володимир Олександрович передав «привіт» новому очільнику миколаївської облдержадміністрації Олександру Стаднику через те, що той ще й досі лишає стару команду замів, а також, пообіцяв поспілкуватися із міністром інфраструктури, який вважає, що Варварівській міст – це виключно справа міста Миколаєва, а міністерству до цього діла немає, та запропонував, оскільки він ще не знає, які у нас та у нього губернатори і на що вони здатні, у разі чого, дзвонити йому. 

А перед доленосною прес-конференцією у Києві на Майдані Незалежності відбулось віче під гаслом «Ні капітуляції». Близько десяти тисяч осіб протестували проти так званої «формули Штайнмайєра» на впровадження якої погодилась Україна заради зустрічі у «нормандському форматі», а фактично – заради персональної зустрічі Зеленського та Путіна. Подібні акції відбулись у багатьох інших містах України, в тому числі і в Миколаєві. Тут можна лише зазначити, що до подібних результатів Янукович йшов кілька років, а Зеленському вистачило кількох місяців. Талант!

Тему «формули Штайнмайєра» було продовжено у четвер, 10 жовтня. До Миколаєва завітали заступник секретаря РНБО Сергій Кровонос, заступник міністра іноземних справ Василь Бондар та провели такі собі «Діалоги про Україну». Їх завдання було переконати миколаївців, що кроки, на які йде нова влада – це не зрада національних інтересів. І, за підсумками зустрічі, я не певний, що вони досягли мети. Не заладилось із переконанням з самого початку – коли гості запізнилися на цілу годину. Внаслідок цього, більшість чиновників як з самого Миколаєва, так із області, а їх, скажемо так, наполегливо просили прийти, та й ще привести із собою підлеглих, студентів і не задавати зайвих питань, скориставшись нагодою «зліняли» з заходу. Лишились тільки ти, для яких ця тема дійсно важлива – учасники російсько-української війни, волонтери та громадяни України. Аргументи гостей про те, що горезвісну формулу приймала влада стара, що якщо щось станеться з українцями у населених пунктах, які потрапляють до «сірої зони» після розведення військ, то війська туди повернуться, що всі розколи всередині українського суспільства – через Путіна, присутніх на зустрічі не вразили. Жирну крапку… Ні, жирний знак оклику, наприкінці спілкування поставила депутат міськради Олена Кисєльова, звертаючись до гостей, початок цитати:  «…сьогодні в залі ви неодноразово почули: не вірю, не знаю, як буду вчиняти, або, як буде вчиняти влада» - кінець цитати, а ще – що все дійство було влаштовано для того, щоб збити хвилю протестів і про те, що, знову цитата: «…платники податків Миколаєва готові утримувати українську армію, але вони не будуть утримувати республіки, які будуть гангреною в тілі України» - кінець цитати. 

Просто кажучи – не переконали. Отже, протести триватимуть.

Журналісти видання «НикВести» провели розслідування, в якому з’ясували, що під час придбання діайсера (це така спеціальна машина для видалення льоду з літаків) для Миколаївського аеропорту була викоростина схема, завдяки якої фірма, яка має всі ознаки «фірми – прокладки» на пустому місці заробила майже два мільйони гривень. Після оприлюднення цієї інформації частина депутатів обласної ради зажадала звільнення директора аеропорту Федора Барни, а новий очільник області, начебто, навіть на це погодився. Але це – не певно, хоч він і за всіх тих, кого грабували. 

Ну, і на останок про приємне – з 25 жовтня проїзд у миколаївських трамваях та тролейбусах коштуватиме 5 гривень. Думаю, що тепер слід чекати на підвищення вартості проїзду в маршрутках. А що – очевидно ж, що епоха бідності відходить у минуле. На очах! А це значить, що миколаївці можуть собі дозволити таку розкіш!