Комісія віцемера Коренєва буде вивчати пропозиції до програми відновлення Миколаєва

Олександр Сєнкевич та Сергій Коренєв, архівне фото

У Миколаївській міській раді закликають жителів і представників бізнесу надсилати свої пропозиції до програми відновлення Миколаєва. Їх розглядатиме спеціально створена комісія, яку очолюватиме заступник міського голови Сергій Коренєв.

Про це повідомив заступник директора департаменту архітектури Євген Поляков, передає Центр журналістських розслідувань.

— Департамент архітектури наразі на третьому етапі розробки програми відновлення - це направлення запитів для отримання вихідних даних від державних і обласних установ, щоб зрозуміти обсяги нашої програми, і чи треба залучати до її розробки додаткових фахівців. В цей час громадяни і юридичні особи можуть протягом 20 днів надсилати свої пропозиції до цієї програми, - сказав Євген Поляков.    

Пропозиції щодо стратегії відбудови Миколаєва, або доцільності відновлення конкретних об’єктів, пошкоджених через обстріли, можна надсилати до 6 березня. Такі звернення буде розглядати і приймати, або обґрунтовано відхиляти новостворена комісія. Її, як і робочу групу з відновлення міста від наслідків війни, за рішенням міського голови Олександра Сєнкевича, очолив його заступник, підозрюваний у розкраданні бюджетних коштів при реконструкції Соборної площі ексдиректор департаменту ЖКГ Сергій Коренєв.

Також до складу комісії увійшли директор департаменту економічного розвитку Миколаївської міськради Тетяна Шуліченко, заступник мера Юрій Андрієнко, новий директор департаменту ЖКГ Дмитро Бездольний, головний архітектор Миколаєва Андрій Цимбал, директор КП «Миколаївоблтеплоенерго» Микола Логвінов та інші. З повним складом комісії можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, що влітку 2022 року було створено робочу групу по відновленню Миколаєва, яку також очолив заступник миколаївського міського голови Сергій Коренєв. 

Як відомо, з початку повномасштабного вторгнення Миколаїв знаходився під регулярними обстрілами з боку російської армії. Загалом, житловому фонду міста агресором  було завдано збитків, що оцінюються у суму близько 385 мільйонів євро. Крім того, збитки екології оцінюють в понад 562 мільйони гривень.

Раніше повідомлялось, що Данія готова взяти шефство над Миколаєвом та допомогти у відновленні міста.

View full version