• понеділок

    7 жовтня, 2024

  • 18.6°
    Гроза

    Миколаїв

  • 7 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 18.6° Гроза

Жителів Херсонської області просять ігнорувати заклики загарбників про «евакуацію»

Керівник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич просить жителів тимчасово окупованої області ігнорувати заклики російських загарбників про так звану евакуацію.

Про це він написав у Facebook.

— Гауляйтер Сальдо заявив про так звану евакуацію з Херсонської області до регіонів росії. Ці заяви звучать на тлі успіхів наших військових, які на Херсонщині звільняють населений пункт за населеним пунктом. Херсонці, наполегливо прошу вас, – ігноруйте все, що вам кажуть, або вимагають від вас окупанти, — написав Ярослав Янушевич.

Як підкреслив Ярослав Янушевич, ворог хоче взяти херсонців в заручники та використовувати їх як «живий щит».

Начальник ОВА зазначив, що українська армія не нищить українські міста та села. Збройні сили України високоточною зброєю б’ють тільки по ворожій армії, її техніці, пунктах управління, складах та логістиці. Натомість росіяни безпощадно обстрілюють мирні об’єкти, де немає військових, написав керівник ОВА.

Раніше керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що російські окупанти намагаються залякати херсонців фейковими розсилками про нібито обстріли міста українською армією, влаштовують показову евакуацію, однак пропаганда не досягне своїх цілей.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін запровадив військовий стан на окупованих Росією територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.

Читайте також: