• субота

    5 жовтня, 2024

  • 17.3°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 5 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 17.3° Мінлива хмарність

«Робота стане просто ефективніше», — Кім заявив, що велике відновлення Миколаївщини вже почалося

Очільник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім повідомив, що велике відновлення області вже триває. Зокрема, це стосується співпраці з Королівством Данія, що «стане краще і ефективніше».

Про це він розповів в інтерв'ю Василю Голованову, пишуть «НикВести».

Зокрема, Віталій Кім нагадав, що співпраця з Данією щодо відновлення Миколаївської області почалася ще у 2022 році. 

— Співпраця з Данією почалася ще минулого року. Королівство одне з перших відгукнулося на пропозицію президента взяти шефство над окремими регіонами чи містами. Ми отримали багато допомоги від Данії, зокрема на відновлення водогону. Але ми проговорили, що треба сконцентрувати увагу ще більше (на області, – прим.), тому що Данія надала ще багато допомоги по регіонам. Ми прийшли до того, що будемо концентруватися більше на Миколаївській області та Миколаєві, – сказав він.

Очільник ОВА додав, що під час зустрічі представників Данії та України у Миколаєві також обговорили питання створення умов для відновлення роботи бізнесу. 

— Зокрема обговорили питання щодо можливості страхування банків та бізнесу для того, щоб наші аграрії та підприємства могли відновлювати свою роботу.

Дуже продуктивна зустріч була, яку провели президент нашої країни та прем'єр-міністр Данії. Ця робота стане просто краще і ефективніше, – сказав Віталій Кім.

Як повідомлялося, уряд Данії висловив готовність допомогти Миколаєву відновити зруйновану інфраструктуру. В Миколаєві відбулася зустріч представників Данії та України з приводу планування подальшого відновлення міста. Міністр у справах міжнародного розвитку та глобальної кліматичної політики Данії Ден Йоргенсен відзначив, що його країна зробить усе необхідне для відновлення Миколаєва. Він зазначив, що Данія підтримує Україну всіма наявними засобами, оскільки вважає її народ героями у цій боротьбі та хоче приносити користь.

Делегацію із Данії, яка відвідала Миколаїв 30 січня, вразили руйнування спричинені російською агресію.

Читайте також: