• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.1° Похмуро

Біля міськради Миколаєва замість блакитних ялинкок не будуть висаджувати нові дерева, – ДЖКГ

Біля Миколаївської міської ради не будуть висаджувати нові дерева замість спиляних багаторічних блакитних ялинок. 

Про це в ході брифінгу в п'ятницю, 10 лютого, розповів директор департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради Дмитро Бездольний, пишуть «НикВести».

Дмитро Бездольний зазначив, що біля міськради замість дерев, можливо, висадять кущі. Він зазначив, що інші дерева не будуть висаджувати через те, що згідно з державними будівельними нормами дерева мають висаджуватися на відстані мінімум 5 метрів від будівлі. А відстань між деревами та міською радою нині менше ніж 3 метри.

— Враховуючи будівельні норми, сумніваюсь, що на цьому місці будуть знов висаджені дерева, може якісь менші рослини, кущі, але не дерева. Адже вимоги нікуди не поділися, дерева мають бути висаджені за 5 метрів до забудови, – розповів Дмитро Бездольний. 

Директор ДЖКГ додав, що подібна алейна посадка має свою вікову межу в 60 років, на цей час  ялинкам було вже 65 років, тому їх неможливо було пересадити до іншого місця.  

— Ви можете бачити, що коріння руйнує будівлю та фундамент. У нас було звернення від керуючого справами виконавчого комітету Миколаївської міськради, про те що відбулося падіння спочатку однієї ялинки, потім другої. Туди виїхали спеціалісти, обстежили їх, ви бачили, що ялинки росли дуже близько до будівлі та були під нахилом, колись було зроблено висновок про те, що вони знаходяться в небезпечному стані та можуть нести загрозу життю. Була незгода працівника екоінспекції, але їм було заначено в акті, що вони в доброму стані, але не заперечено, що не в аварійному, вони несли загрозу життю. Враховуючи будівельні норми, такі дерева повинні рости не ближче ніж 5 метрів до будівлі. Кожен з нас бачив, що там не було і чотирьох метрів. Крім того, така рядна алейна посадка вона має вікову межу близько 60 років. Згідно інвентаризації, яка відбувалася в 2000 році, цим деревам на зараз 65 років. Цей ряд підстав було для того, щоб виконати протиаварійні роботи, – сказав Дмитро Бездольний.

Як повідомлялося, у ніч на 26 січня біля будівлі спиляли багаторічні ялинки по одну зі сторін від головного входу. Станом на ранок 27 січня перед будівлею Миколаївської міської ради спиляли ялинки, які залишилася після минулої рубки. 

Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу звернулася до прокуратури у зв’язку зі знищенням дерев біля будівлі Миколаївської міської ради. У свою чергу Департамент ЖКГ наполягає, що спил ялинок біля мерії був законним та плановим. 

Читайте також: