• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.1° Похмуро

Зеленський подякував Данії за підтримку Миколаєва: «Саме так, як ми домовлялися»

Президент України Володимир Зеленський висловив вдячність Данії за підтримку Миколаєва. 

Про це він сказав у своєму відеозверненні після робочого візиту до Миколаєва у п'ятницю, 20 жовтня. 

— Особливо я вдячний Данії за дієву підтримку Миколаєва, за щиру допомогу місту — саме так, як ми домовлялися з пані Премʼєр-міністеркою Фредеріксен, — сказав Володимир Зеленський

Варто зазначити, що у Миколаєві президент Володимир Зеленський провів нараду з питань безпеки та життєдіяльності, а також відвідав поранених в ході бойових дій військових.

—  Провів нараду в Миколаєві — керівники області, міста, військові, правоохоронці — щодо захисту регіону, нашої інфраструктури, наших портів, коридорів у Чорному морі. Проаналізували й соціальні питання, які важливі для Миколаєва та міст і сіл області: енергетика, забезпечення теплом, водопостачання в Миколаїв та область, якість води, яка дається місту, соціальна підтримка людей, економічна робота. Все те, що справді потребує уваги на всіх рівнях влади, — сказав Володимир Зеленський

Нагадаємо, наприкінці березня 2022 року президент України Володимир Зеленський виступив перед парламентом Данії. Тоді він розповів про ракетний удар по Миколаївській ОВА та запропонував Данії взяти участь у відновленні міста після війни.

Через кілька тижнів Данія відгукнулася на його пропозицію та погодилася допомогти з відновленням Миколаєва. Пізніше міністр у справах міжнародного розвитку Данії Ден Йоргенсен у коментарі «НикВести» пояснив, чому його країна відгукнулася на пропозицію президента. Він також відзначив, що його країна зробить усе необхідне для відновлення Миколаєва.

Наприкінці серпня 2022 року міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич і міністр у справах міжнародного розвитку Данії Флеммінг Мьоллер Мортенсен підписали меморандум про співпрацю. Меморандум передбачає спільну роботу над формуванням проєктів реконструкції та залученням інвесторів із різних країн до відновлення Миколаєва. Водночас 3 липня Міністр Королівства Данія оголосив новий пакет допомоги для Миколаївської області.

Наразі ж приблизно 60% допомоги, яку Данія спрямовує до України, надходить в Миколаїв та Миколаївську область.

Читайте також: