• пʼятниця

    4 жовтня, 2024

  • 19.2°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 4 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 19.2° Мінлива хмарність

Фігурант смертельної ДТП у Миколаєві заявив, що його викрали з машиною у непритомному стані – дані його телефону це спростовують

Фігурант справи про смертельну аварію в Миколаєві Олексій Калашніков наполягає на тому, що він був у несвідомому стані перед ДТП.

Прокуратура каже, що цей факт спростовують дані його мобільного телефону, який був тоді в активному режимі, повідомляє кореспондент Злочинності.

Як відомо, на початку грудня 2020 року на перетині вулиці Південної та проспекту Богоявленського зіткнулися автомобілі Тoyota Land Cruiser та ВАЗ-2105. Внаслідок цього авто «Жигулі» вилетіло на зупинку, а його водій помер на місці аварії. Пізніше стало відомо, що автомобіль Toyota Land Cruiser записаний на екс-депутата Новоодеської райради Володимира Калашнікова та його сина Олексія. Через три місяці, 25 лютого, поліція повідомила про підозру одного із фігурантів — Владислава Аршинова.

Підозрюваний заявив, що за кермом Тoyota Land Cruiser в момент того, що сталося, знаходився його товариш Олексій Калашников. 10 червня під будинком прокуратури Миколаївської області оголосила голодування мати Владислава Аршинова Галина.

Учора, 14 вересня, відбулося чергове судове засідання у Центральному районному суді Миколаєва. Прокуратура вимагала посилити запобіжний захід Олексію Калашникову. Він знову сказав, що не передавав свою машину сторонньому водієві добровільно.

— Я нікому не передавав право керувати автомобілем. Була написана заява в поліцію про викрадення, - сказав Олексій Калашніков.

— Аршинов викрав? — спитала суддя.

- Я не вказував, що Аршинов. Я надав слідству заяву, щоб вони дізналися, хто викрав у мене машину.

— Ви знаходитесь у цей час у транспортному засобі?

- Так.

— І що, викрали прямо разом з вами?

— Цілком вірно, — відповів Олексій Калашніков.

Він заявив, що нібито їх украли разом із Владиславом Аршиновим, з яким фігурант ДТП знаходився разом в автомобілі.

— Можливо, й не Аршинов керував транспортним засобом? Може, якесь інше обличчя, яке викрало автомобіль? - Уточнила суддя.

- Можливо, - сказав підозрюваний.

— Аршинов також був у автомобілі. Тобто вас двоє вкрали?

— Мені відомо, що він був у салоні. Хто ще був, я не знаю.

- Вас двох вкрали? Вас та Аршинова?

— Цілком вірно, відповів Олексій Калашніков.

— А скільки людей викрадали?

— Я не знаю скільки, але я був в автомобілі, — наполягав Олексій Калашніков.

— Вас два міцні чоловіки. Тобто, для того, щоб вас викрасти, як мінімум, потрібно п'ять осіб.

— Дивлячись якась підготовка.

- Тобто ви зовсім, як і Аршинов, не готові до викрадення? – продовжила суддя.

- Напевне так.

Адвокат Олексія Калашнікова Дмитро Курносенко заявив про ймовірність того, що його підзахисний міг знепритомніти, про що надасть суду відповідні медичні документи. Вони розглядатимуться у суді у закритому режимі.

Прокурор Артем Петренко уточнив у Олексія Калашнікова, чи той користувався своїм телефоном перед ДТП. Той відповів заперечно.

— У матеріалах кримінального провадження є інформація щодо засобів зв'язку. Телефон підозрюваного Калашнікова безпосередньо з початку руху автомобіля до моменту ДТП перебував у робочому стані, був вихід до Інтернету, - заявив прокурор.

Адвокат підозрюваного заперечив, що в телефоні могли бути активні інші програми, наприклад месенджери. Він зазначив, що ці матеріали знаходяться у справі Владислава Аршинова, а в рамках справи про передачу права управління п'яній людині таких даних немає.

Нагадаємо, 18 серпня Центральний районний суд заарештував у справі про смертельну ДТП на проспекті Богоявленському, яка сталася 5 грудня минулого року, Олексія Калашнікова, який підозрюється у допуску за кермо людини в алкогольному сп'яненні та без прав водія.

Читайте також: