• неділя

    6 жовтня, 2024

  • 18.5°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 6 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 18.5° Мінлива хмарність

Водопровід у Миколаїв вже відремонтували, але необхідно полагодити зруйновану росіянами насосну станцію

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич поки що не готовий назвати терміни відновлення водопостачання з Дніпра. Наразі проблемним питанням залишається зруйнована станція водозабору у Херсоні.

Про це він розповів в інтерв'ю «РБК-Україна».

Він зазначив, що зруйнований водогін уже полагодили.

—Так. Зараз водогін уже полагодили. Проблема в тому, що росіяни обстріляли нашу станцію водозабору в Херсоні. Ми чекаємо підключення електроенергії в Херсоні і, виходячи з цього, будемо мати можливість починати там ремонтувати, щоб відновити водопостачання, — зазначив він.

Також Олександр Сєнкевич зазначив, що жодних термінів відновлення водопостачання не ставиться, щоб не мати повторного обстрілу.

Нагадаємо, що під час ракетного обстрілу російські окупанти пошкодили насосну станцію МКП «Миколаївводоканал», розташовану в Херсонській області.

Раніше повідомлялося, що бригади енергетиків відновили високовольтну лінію, яка дозволить загоєти споживачів Херсонщини та допоможе відновити водопостачання Миколаєва .

Нагадаємо, раніше також повідомлялося, що незабаром завершаться роботи з відновлення централізованого водопостачання у Миколаєві. Ремонтникам потрібно небагато часу та стабільне електропостачання , повідомив голова Миколаївської ОВ Віталій Кім.

Як відомо, 19 листопада Миколаївське лінійне виробниче управління магістральних газопроводів завершило відновлення третьої локації пошкодженого внаслідок збройної агресії РФ водоводу «Дніпро-Миколаїв», яким здійснювалися постачання води з річки Дніпро до Миколаєва.

Раніше стало відомо, що через заповнення водопровідної системи Миколаєва солоною водою з Дніпро-Бузького лиману корозією пошкоджено труби по всьому місту. Загалом заміни потребують понад 240 кілометрів труб.

Читайте також: