• пʼятниця

    4 жовтня, 2024

  • 18.4°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 4 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 18.4° Переважно ясно

Російські окупанти розгромили цукровий завод на Миколаївщині: «Заводу фактично немає»

Під час окупації села Первомайське, що на Миколаївщині, російські окупанти прицільно знищили «Засільський цукровий завод». Основні цехи накрила російська авіація. А далі — гради, смерчі, урагани, міномети.

Про це пише видання «Земляк». 

Як розповів Руслан Балько директор служби безпеки компанії «Агро-Діло» по заводу було близько тисячі прильотів.

— Заводу сьогодні фактично вже немає. Фізично. Там тисячі прильотів. За годину можна було до 200 прильотів мін нарахувати. Я живу біля заводу, і тільки біля моєї оселі я нарахував 16 воронок. Лінія розмежування проходила за 4 кілометри від нас, але все одно було дуже жорстко,– розповів Руслан Балько.

Зазначається, що росіяни також розбомбили склад, де компанія «Агро-Діло», зберігала понад 200 тонн селітри та тримала основну частину свого технічного парку — близько 30 одиниць.

— Загальна площа току та механічного двору, де розташовувався підірваний склад із селітрою, понад 4 га. Загалом рахунок збитків холдингу A.G.R. Group на Миколаївщині йде, як мінімум, на десятки мільйонів євро‎, – зазначили в компанії.

Нагадаємо, що два заводи компанії «Agrofusion», які з початку повномасштабного вторгнення зазнали значних руйнувань, можуть відновити свою роботу на повну потужність вже в серпні цього року.

В компанії ще не підрахували збитків, які отримали заводи в Вітовському та Снігурівському районах Миколаївської області. Території заводів нещодавно розмінували, зараз технічні спеціалісти працюють над оцінкою збитків завданих російською агресією.

Крім того, власник компанії «Agrofusion» Сергій Сипко розповів про те, як повномасштабна війна вплинула на роботу його підприємства.  

Читайте також: