• середа

    2 жовтня, 2024

  • 17.5°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 2 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 17.5° Переважно ясно

Сєнкевич знову переніс дату відкриття басейну «Зоря» – тепер його робота розпочнеться в травні

Дату відкриття басейну в спорткомплексі «Зоря» знову змістити – в мерії Миколаєва обіцяють запустити його роботу на початку травня цього року.

Про це в понеділок, 27 березня, під час прямого ефіру в соціальних мережах повідомив Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич.

Як відомо, на початку березня Олександр Сєнкевич заявляв, що басейн у спорткомплексі «Зоря» відкриють за кілька тижнів, тобто до кінця березня. Під час свого прямого ефіру мер Миколаєва знову змінив дату відкриття басейну, але не назвав причину, через яку запуск роботи басейну знову перенесли. 

За словами Олександра Сєнкевича басейн буде наповнено водою зі свердловин. 

— Найближчим часом, я думаю, на початку травня, ми відкриємо басейн «Зоря». І там будуть і платні заняття, тобто всі зможуть записатися прийти на доріжку поплавати на одній доріжці, зранку і ввечері. А в обід будуть плавати діти в спортивних секціях. У басейні вода циркулюється, її залили один раз очистили, наповнили басейн і періодично її доливатимуть зі свердловин, – сказав мер.

Нагадаємо, що процес передачі спорткомплексу «Зоря» розпочався ще у серпні 2018 року. У березні 2020 року відбулася передача спорткомплексу «Зоря» ДП «НВКГ «Зоря»-«Машпроект» до комунальної власності міста Миколаєва. Крім того,  державне підприємство «Укроборонпром» компенсувало місту 5 мільйонів гривень на ремонт спорткомплексу «Зоря». 

Після передачі спорткомплексу до міської влади Олександр Сенкевич обіцяв запустити басейн «Зоря» восени 2020 року. Проте роботи затягнулися. Восени 2021 року управління капітального будівництва Миколаївської міської ради оголосило торги на капітальний ремонт та реставрацію спорткомплексу «Зоря» з очікуваною вартістю 94 мільйони 915 тисяч 520 гривень.

Відомо, що у грудні 2021-го віце-мер Віталій Луков заявив, що реконструкція спорткомплексу «Зоря» завершиться не раніше за другу половину 2022 року. Пізніше під час реконструкції басейну у спортивному комплексі «Зоря» виявили 7 тріщин у чаші об'єкта.

Раніше голова Миколаївської облдержадміністрації Віталій Кім повідомив, що ремонт та реставрація басейну спорткомплексу «Зоря» мають намір завершити у грудні 2021 року.

Згодом мер Миколаєва Олександр Сенкевич анонсував запуск роботи спорткомплексу «Зоря» у лютому 2022 року.

Читайте також: