• четвер

    3 жовтня, 2024

  • 15.9°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 3 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 15.9° Переважно ясно

Департамент енергоефектиності Миколаєва витратить 69,5₴ млн на відновлення вікон у школах та завершення проекту NEFCO

Департамент енергоефективності Миколаївської міської ради планує витратити 65,9 мільйона гривень в поточному році на  заміну вікон та дверей в постраждалих від обстрілів школах, а також завершити втілення проекту NEFCO, основною метою якого є заміна опалювальних мереж.

Про це свідчать дані розпису бюджету Миколаєва на 2023 рік, пишуть «НикВести».

4,5 мільйона гривень планують спрямувати на роботи з енергомодернізації із загального фонду бюджету, ще 65,9 мільйона — зі спеціального. 

Зазначимо, що на початок 2023 року в Департаменті енергоефективності на цю ж строку видатків  закладали 57 мільйонів 911 тисяч гривень.

В коментарі «НикВести» директор департаменту енергоефективності Алла Луцька пояснила, що кошти будуть направлені на завершення проекту з данійською організацією NEFCO по створенню окремого теплового району і відключенню гілки мережі Миколаївської ТЕЦ по Херсонському шосе, а також на заміну вікон та дверей в постраждалих від обстрілів школах. 

— Ми дороблюємо об'єкти по проекту NEFCO, який був започаткований в попередніх роках. Там прокладка труб, яка пов'язана з підготовкою до опалювального сезону. По кошторису по програмі «Теплий Миколаї» закладено близько 10 мільйонів, наш департамент приймає участь у відновленні 21 шкіл, які постраждали під часу обстрілів – ми відновлюємо вікна і вхідні дерева. Якщо вистачить коштів, то у нас в планах доробити проекти, які були розпочаті до війни, їх ступінь яких сягає більше 50%, але ці проекти підлягають корегуванню. Ми будемо дивитись, чи у  нас залишаються кошти, оберемо 1-2 проекти і будемо їх повністю завершувати, – розповіла Алла Луцька

Нагадаємо, що Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич раніше заявляв, що призначена кілька місяців тому начальниця Департаменту енергетики міськради Алла Луцька — це людина, яка добре себе відрекомендувала та якій особисто мер довіряє.

Як відомо, утримання штату працівників Департаменту енергетики Миколаївської міської ради у воєнному 2022 році обійшлося в 3 мільйони 380 тисяч гривень попри те, що департамент фактично не працював з початку повномасштабного вторгнення РФ до України 24 лютого минулого року.

З квітня по жовтень 2022 року працівники департаменту отримували лише оклади, оскільки формально департамент знаходився у простої згідно з рішенням виконавчого комітету №315 від 3 травня 2022 про, яким встановлено початок простою з 1 квітня.

У жовтні 2022 року на посаду директора департаменту енергетики була призначена Алла Луцька. За три місяці їй було нараховано 128 тисяч 333 гривень, з яких 55 тисяч 238 гривень — премія. Оклад складає 8600 гривень в місяць. 

Раніше повідомлялось, що з початку повномасштабної війни з мерії Миколаєва зникла спеціалізована техніка Центру енергоефективності, зокрема, тепловізори та газоаналізатори, необхідні для проведення енергоаудиту, а також особиста оргтехніка працівників. Спецтехніка знаходилась на балансі комунального підприємства «Інститут соціально-економічного розвитку міста».

Читайте також: