• четвер

    17 жовтня, 2024

  • 10°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 17 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 10° Мінлива хмарність

У Баштанці запустять «Соціальний автобус»: як він курсуватиме

Раніше Миколаїв вже отримав нові тролейбуси, які запустять до Корабельного району, фото: «МикВісті»Раніше Миколаїв вже отримав нові тролейбуси, які запустять до Корабельного району, фото: «МикВісті»

У Баштанці Миколаївської області запустять «Соціальний автобус», який курсуватиме двома маршрутами міста. 

Відповідну програму до 2026 року ухвалили депутати Баштанської міської ради, пишуть «МикВісті». На її реалізацію з бюджету міста планують виділити понад 5 мільйонів гривень на три роки. 

Послугою зможуть користуватися люди з інвалідністю, працівники підприємств, установ та організацій, пенсіонери, школярі, діти дошкільного віку та інші, зазначається у Програмі.

Автобуси курсуватимуть з двома маршрутами: 

  • №1 «вулиця Грушевського, 5 — район «Зоря Інгулу» — КНП «Баштанська багатопрофільна лікарня». Автобус курсуватиму з понеділка по п'ятницю включно, шість разів на день;
  • №2 «вулиця Грушевського, 5 — район «Агропромтехніка» — КНП «Баштанська багатопрофільна лікарня». Автобус курсуватиму з понеділка по п'ятницю включно, шість разів на день.

Передбачається, що на маршрути запустять два автобуси OTOKAR, які міська влада придбала пасажирських перевезень у 2021 році за 945 тисяч гривень. Водночас на маршрути хочуть запустити ще два автобуси, які Баштанці у якості гуманітарної допомоги передало німецьке місто Корнталь-Мюнхінген. Це MAN LION'S CITY за 2,2 мільйона гривень та VOLVO 8700E за 349,2 тисячі гривень.  

Перевезенням займатиметься комунальне підприємство «Добробут», яке у січні 2024 року отримало відповідну ліцензію.

Нагадаємо, в Одесі запрацювала муніципальна служба «Соціальне таксі» для людей з інвалідністю.

Читайте також: