У лікарні Запоріжжя доставлено 62 людини, які постраждали через російський обстріл евакуаційної колони

12:35, 30 вересня, 2022

Унаслідок російського обстрілу ракетами С-300 гуманітарної колони, що стояла поблизу траси Запоріжжя-Оріхів, є загиблі і поранені. У лікарні доставлено 62 людини, 23 – загинули.

Про це на місці події сказала начальник відділу комунікації ГУ НП у Запорізькій області Анна Ткаченко, пише Укрінформ.

Нагадаємо, що вранці 30 вересня Росія вдарила ракетами по цивільній гуманітарній колоні на виїзді із Запоріжжя. 

За словами Анни Ткаченко, на цей час відомо про 23 загиблих, 62 особи доставлені до медичних закладів міста. Їхній стан встановлюється.

На місці події працювали поліція, військові та цивільні медики, волонтери Червоного Хреста, рятувальники. Відомо, що сьогодні на виїзд із Запоріжжя зареєструвалися 248 цивільних автомобілів. На момент обстрілу на місці було близько 100 людей.

Начальник управління вибухотехнічної служби ГУНП в Запорізькій області Сергій Угрюмов зазначив, що на території авторинку є потрапляння трьох ракет зенітно-ракетного комплексу С-300. За його словами, люди загинули та отримали травми внаслідок ураження уламковими елементами. Ці ракети при влучання вибухають, вражаючі елементи розсіюються на велику площу.

Нагадаємо, в ніч проти 30 вересня росіяни обстріляли звичайний житловий квартал у Миколаєві. Є влучання у житловий будинок, під завалами люди. Також на місці виникла сильна пожежа. Відомо, що Росія вдарила по будинку ракетами типу С-300.

 

12:35, 30 вересня, 2022
View full version