В Херсонській облраді розповіли жителям окупованих територій, як можна уникнути примусової мобілізації

На тлі оголошення часткової мобілізації в Росії і планів Кремля анексувати чотири області України перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський розповів, як жителі окупованих територій можуть уникнути примусової мобілізації.

Про це він повідомив у Telegram.

За словами Соболевського, у першу чергу «в групі ризику» знаходяться чоловіки призовного віку, які отримали паспорт країни-агресора або дали свої персональні дані окупантам, включаючи і «колаборантів середньої ланки».

Чиновник зазначив, що найкращий спосіб уникнути примусової мобілізації – це виїхати на підконтрольну Україні територію.

— Якщо це неможливо — змінити місце проживання, відоме окупаційній владі, і намагатися уникати перетину блокпостів та патрулів, — зазначив він.

За його словами, останній спосіб може як мінімум відстрочити примусову мобілізацію.

Нагадаємо, що президент РФ Володимир Путін заявив про часткову мобілізацію. Мобілізаційні заходи розпочнуться вже сьогодні, 21 вересня.

До того, тринадцять громадських організацій закликали російських військових відмовитись від участі у «спецоперації» або здатися в полон української армії.

Раніше голова окупаційної «Адміністрації Херсонської області» Володимир Сальдо заявив, що підписав «указ» про проведення «референдуму щодо входження Херсонської області до складу Російської Федерації». Його окупанти планують провести з 23 по 27 вересня.

Дивитись повну версію