Зеленський закликав мешканців захоплених територій на півдні та сході України виїхати

Президент Володимир Зеленський у середу, 19 жовтня, звернувся до мешканців тимчасово захоплених територій на півдні та сході України і попередив, що російські окупанти найближчим часом намагатимуться примусово «мобілізувати» чоловіків.

У вечірньому зверненні глава держави попросив українців усіма силами уникати спроб окупантів забрати чоловіків до своєї армії.

— Намагайтеся виїхати з окупованої території. Якщо ж ви не можете цього зробити й опинитеся в російських військових структурах, за першої ж нагоди намагайтеся скласти зброю та прийти на українські позиції. І головне – бережіть своє життя. І обов’язково допомагайте іншим нашим людям, які поруч із вами, — закликав Володимир Зеленський.

Коментуючи юридично нікчемний указ російського диктатора про «воєнний стан» на захоплених територіях України, президент нагадав, що країна-агресор до цього пів року всіляко уникала навіть слова «війна».

— Окупанти самі принесли війну на нашу землю під свою постійну брехливу тріскотню про нібито переговори, а тепер підписують якісь укази, що закріплюють війну. Що можу сказати, – просто істерика у «товаріщєй чєкістов». Істерика, яка буде то більшою, що ближчою буде поразка Росії, - додав президент.

Нагадаємо, на Херсонщині окупаційна влада закликала жителів чотирьох районів виїхати на лівий берег Дніпра. Натомість керівник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич просить жителів ігнорувати такі заклики російських загарбників.

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов вважає, що до кінця року українські захисники просунуться значно вперед, за його словами, на Україну чекають «значущі перемоги».

Дивитись повну версію