Зеленський разом з прем‘єром Данії навідали поранених захисників у Миколаєві

Президент Володимир Зеленський в прифронтовому Миколаєві зустрівся з прем'єр-міністеркою Данії Метте Фредеріксен відвідав поранених українських захисників в одному зі шпиталів міста. 

Про це Зеленський повідомив у соцмережах.

Він зазначив, що важливо, аби наші воїни змогли пройти не лише фізичну, але й психологічну реабілітацію.

— Велика подяка всім медичним працівникам, які оберігають здоров’я наших захисників. Бажаю якнайшвидшого одужання! – наголосив Володимир Зеленський.

Після спілкування з бійцями голова держави вручив нагороди медикам, які лікують українських воїнів.

Також повідомляється, що в ході свого візиту Президент обговорив з керівництвом регіону оперативну ситуацію на півдні України, наслідки ракетних і дронових атак Росії. Також на нараді розглянув стан енергетичної інфраструктури регіону, засоби її захисту й темпи відновлення.

Крім цього Зеленський і керівництво Миколаївщини обговорили відбудову закладів освіти області, довгострокове відновлення економіки регіону й створення нових робочих місць.

Нагадаємо, наприкінці березня президент України виступив перед парламентом Данії Під час звернення він розповів про ракетний удар по Миколаївській ОВА та запропонував Данії взяти участь у відновленні міста після війни. Через кілька тижнів Данія відгукнулася на пропозицію президента Володимира Зеленського та погодилася допомогти Україні з відновленням Миколаєва. Відповідну заяву зробила прем'єр-міністр Метте Фредеріксен.

У п’ятницю, 13 січня, в Миколаєві відбулася зустріч представників Данії та України з приводу планування подальшого відновлення міста. Міністр у справах міжнародного розвитку та глобальної кліматичної політики Данії Ден Йоргенсен відзначив, що його країна зробить усе необхідне для відновлення Миколаєва. Він зазначив, що Данія підтримує Україну всіма наявними засобами, оскільки вважає її народ героями у цій боротьбі та хоче приносити користь.

Дивитись повну версію