У Миколаєві багатоповерхівка вже тиждень без води та опалення

Житловий будинок по Херсонському шосе, 28 в Миколаєві

У Миколаєві 10-поверховий житловий будинок по Херсонському шосе, 28 вже сьому добу без водопостачання та опаленння.

Про це НикВести повідомила жителька будинку Інна.

За її словами, на початку тижня, а саме у понеділок, 19 грудня, через аварію на мережі водоканалу, у них, як і у частини міста, вимкнули водопостачання. Але після того, як роботи з ліквідації аварії були завершені та централізоване водопостачання міста відновили, їх будинок так і залишився без води. Ця ситуація триває вже сьому добу. Окрім води у будинку також уже тиждень відсутнє опалення.

Інна повідомила, що голова ОСББ, до якого входить житловий будинок, звернулась з відповідною заявкою до КМ «Миколаївводоканал», де їй пообіцяли у понеділок «розбиратись» із ситуацією.

— Коли вимкнули воду всьому місту, за певний час там все відремонтували та дали. Але наш будинок, який знаходиться по Херонському шоссе, 28, там якась інша гілка, і виходить, що задвижку закрили, який підрядник від водоканала. Вони пішли на вихідні, і у нас сьогодня сьомий день немає води. У нашому будинку є інваліди, є старі люди, є мами з дітьми. У нас достатньо великий будинок, і всі сидять без води. Більш того, немає і опалення. Наша голова ОСББ подавала заявку до водоканалу. Вони сказали: «Так, добре, ми в понеділок будемо розбиратись».

В понеділок вимкнули води, і сьогодні сьомий день немає води та опалення. Вони («Миколаївводоканал», - прим.) сказали, що у них немає своїх працівників, які це все ремонтують. Я так розумію, що вони найняли якогось підрядника. Якийсь підрядник приїхав, подивився, вочевидь, об’єм роботи там великий, і вони пішли на вихідні. А ви, люди, сидіть без води, - розказала жителька будинку.

За її словами, у сусідньому з ними будинку є технічна вода зі свердловини. 

— У сусідньому будинку є технічна вода, яка подається зі свердловини. Раніше воду привозили, коли було теплом, це влітку було. А зараз, хто де знає, які пункти, то сам їздить та везе, - розказала Інна.

Зазначимо, що у Миколаєві доведеться замінити усю систему водопостачання через її руйнування солоною водою.

Раніше повідомлялося, що у Миколаєві збільшилася у 20 разів кількість витоків на  водоводі. Причина — сильно пошкоджений через солону воду водовід.

Із державного бюджету на наступний рік виділять кошти для часткового ремонту водопровідної мережі Миколаєва.

Дивитись повну версію