Ялинки біля Миколаївської міськради були в хорошому стані і не підлягали вирубці, — Держекоінспекція

18:38, 29 січня, 2023

Багаторічні блакитні ялинки біля Миколаївської міської ради не підлягали вирубці, оскільки знаходились в хорошому стані. 

Такі висновки зробили в Державній екологічній інспекції Південно-Західного округу.

Як відомо, цьому тижні біля будівлі Миколаївської міської ради по вулиці Адміральській, 20 було спиляно десять багаторічних блакитних ялинок.

Ще в грудні 2022 року фахівці провели обстеження стану дерев за участю представників Департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради.

 — В актах обстеження було зазначено, що блакитні ялинки знаходяться в доброму стані та не підлягають видаленню. Але, всупереч нашим зауваженням, ялинки були спиляні, – повідомили в відомстві.
27 січня державні інспектори прибули до будівлі мерії та зафіксували знищення дерев. Шкода, завдана довкіллю, становить 84 тисячі гривень. Як повідомлялося, у ніч на 26 січня біля будівлі спиляли багаторічні ялинки по одну зі сторін від головного входу. Станом на ранок 27 січня перед будівлею Миколаївської міської ради спиляли ялинки, які залишилася після минулої рубки.

Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу звернулася до прокуратури у зв’язку зі знищенням дерев біля будівлі Миколаївської міської ради. У свою чергу Департамент ЖКГ наполягає, що спил ялинок біля мерії був законним та плановим.

18:38, 29 січня, 2023
View full version