Прифронтові населені пункти Миколаївщини, які постраждали від обстрілів, будуть відновлені, — Кім

Зруйновані селища Миколаївщини підлягають відновленню. Найбільш розбиті території області будуть відновлені до стану, в якому вони були до війни.

Про це повідомив голова Миколаївської обласної військової державної адміністрації Віталій Кім в інтерв’ю «Фабриці новин».

На питання журналіста про те, чи підлягають відновленню селища, що були повністю зруйновані, Віталій Кім відповів наступне:

— Треба питати у людей, як вони вважають, тому що не все вимірюється грошима. Тому це питання ми будемо вивчати. Але за замовчуванням будемо відновлювати все так, як і було, – зазначив Віталій Кім.

Також він розповів, які громади Миколаївщини з початку повномасштабного вторгнення постраждали найбільше. За його словами, це прифронтові території, де бої точилися протягом восьми місяців до моменту деокупації Херсона.

— Це від Лиманів до Снігурівки, не пряма, але умовна лінія фронту, яка була.Там, де були бої протягом восьми місяців, там найбільше ушкоджено та найбільше заміновано територій, – повідомив голова ОВА Віталій Кім.

Нагадаємо, що з 24 лютого минулого року більша частина Миколаївської області знаходилася під постійними обстрілами з боку російської армії. За словами Віталія Кіма, наразі на Миколаївщині заміновано 10 % території, ще близько 20% потребують обстеження. Організація об'єднаних націй виділить 4 мільйони доларів США на закупівлю засобів для розмінування території Миколаївської області.

Раніше голова ОВА Віталій Кім також повідомляв, що на повне розмінування територій Миколаївщини може піти не один десяток років.

Нещодавно «НикВести» публікували репортаж про те, як зараз виглядає село Котляреве Миколаївської області. Через російські обстріли станом на січень 2023 року у там було зруйновано або знищено 70% будівель.

Дивитись повну версію