• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16.2°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.2° Ясне небо

Олег Соколик

Олег Соколик

Голова громадської організації «Миколаївщина – надійний партнер»

Громадська організація «Миколаївщина – надійний партнер» готується спостерігати за виборами

Як відомо, своїм рішенням №77 від 18 січня 2019 року Центральна виборча комісія надала громадській організації «Миколаївщина – надійний партнер» дозвіл мати офіційних спостерігачів на чергових виборах Президента України які відбудуться 31 березня цього року.

На цьому тижні відбулось навчання активу громадської організації. Тридцять п’ять представників організації, які будуть координувати спостереження у містах та районах Миколаївської області пройшли інтенсивний навчальний курс. Особливу увагу приділяли питанням виявлення та протидії спроб підкупу виборців та дотримання процедури голосування та підрахунку голосів членами дільничних комісій. Під час навчання-наради відмічалось, також, що чесні вибори – це не тільки день голосування, а й дії всіх суб’єктів виборчого процесу, що передують цьому дню. Не можна допустити залякування, підкупу та інших протиправних дій за межами виборчих дільниць. Отже, домовились, у разі виявлення таких фактів, фіксувати їх та негайно повідомляти компетентні органи та надавати їм розголосу.

Ми ще раз запрошуємо всіх небайдужих громадян не бути осторонь та залучатися до важливої та шляхетної справи спостереження за виборами. Демократичні та вільні вибори – найкращій показник зрілості народу та держави!