• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16° Ясне небо

Олег Соколик

Олег Соколик

Голова громадської організації «Миколаївщина – надійний партнер»

Капля в морі

Кожна людина щодня приймає рішення, різного рівня та різного масштабу, за які їй згодом потрібно буде нести відповідальність в незалежності правильні чи не правильні ці рішення. Ці рішення стосуються як побутових справ так більш важливих речей, таких як вибір університету та професії, вибір місця роботи, створення сім’ї, відкриття власної справи та інше. 

Та є окремі рішення, які стосуються прийняття загальних важливих рішень з визначенням напрямку розвитку своєї громади, міста, країни. Раз на декілька років у людини є право делегувати своє владне повноваження, обрати депутатів різного рівня, міського голову та Президента країни.

Аналізуючи останні декілька виборчих кампаній можна впевнено стверджувати, що майже половина українців уникає свого вибору, не приходячи на виборчі дільниці. 

26 березня брав участь у зустрічі зі студентами рідного для мене Чорноморського Національного університету імені Петра Могили на тему участі у виборчій кампанії. В більшій мірі говорили про відповідальність, про участь у виборах, адже саме серед молодих людей є мейнстрімом не ходити на вибори та уникати загальної відповідальності. 

Не залежно від того хто за кого планує голосувати або ще визначається з своїй фаворитом, вибір потрібно зробити з запропонованих кандидатур. Багато хто може сказати, що їх не влаштовують запропоновані кандидати і вони не достойні їх голосу, але маємо те що маємо. Якщо когось не задовольняють дані варіанти кандидатів, то потрібно об’єднуватися з своїми однодумцями та робити свою кращу пропозицію.

Дехто виступав з думкою, що 1-2 голоси не вирішують нічого, і є як капля води в морі. Але саме з цих мільйонів капель і формується те, що ми називаємо морем і те що має таку силу.

За результатом зустрічі сподіваюсь, шо більшість з присутніх візьме участь у виборах, при чому зробить це свідомо, проаналізовавши результати та пропозиції кандидатів і тим самим покаже рівень своєї та загальної свідомості населення країни. І чим раніше молоді люди будуть включатися до соціально – політичних питань, тим скоріше важливі зміни будуть відбуватися.

А ми, громадська організація, «Миколаївщина – надійний партнер» та наші спостерігачі на виборчих дільницях, зі свого боку зробим все можливе, щоб не відбувалося порушень законодавства та вибір, який зроблять люди був чесним та ніким не сфальсифікованим.