• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16° Ясне небо

Олег Соколик

Олег Соколик

Голова громадської організації «Миколаївщина – надійний партнер»

Розвиток регіонів – запорука розвитку країни

Розвиток країни, як цілого не можливий без стабільного та пропорційного розвитку окремих територій, з урахуванням їх специфіки та недопущення утворення депресивних регіонів. Проведення рад регіонального розвитку за участю вищих посадових осіб держави, представників бізнесу стимулює активність в органів місцевого самоврядування презентувати кращі проекти та напрацювання з розвитку громад регіону та, що найважливіше, змагатися за їх втілення у життя.

Під час підготовки Ради регіонального розвитку Миколаївської області, місцеві громади представили 1694 проекти розвитку, які планується реалізувати протягом наступних трьох років. Враховуючи можливості, які відкриває реформа децентралізації, а саме збільшення кількості фінансового ресурсу на місцях, проявляється чітка тенденція до вирішення важливих проблем регіону, які довгий період часу не вирішувалися через відсутність коштів.

За результатами затверджено план з реалізації заходів до 2021 року, який в середньостроковій перспективі чітко визначає ключові проекти для області та закріплює відповідальність за керівництвом громад з їх реалізації. Проведення подібних заходів дає зрозуміти, що Миколаївщина насправді область, яка є надійним партнером в першу чергу для її жителів, які зможуть відчути результати реалізації проектів розвитку вже в найближчі терміни.

Важливо, що члени та експерти громадської організації «Миколаївщина – надійний партнер»,люди які не один рік працюють над розвитком області, мають практичний досвід в управлінні, долучені до обговорення актуальних проектів та прийняли участь у роботі Ради регіонального розвитку. 

Користуючись нагодою, хочу запросити активних та зацікавлених людей до співпраці з громадською організацією «Миколаївщина – надійний партнер». Разом ми зробимо нашу область кращою та комфортною для проживання, а також збільшимо кількість партнерів, які готові інвестувати та розвивати Миколаївщину.