• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 12.8°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 12.8° Ясне небо

Станіслав Мартиросов

Станіслав Мартиросов

Депутат Миколаївської обласної ради 6 скликання, депутат Миколаївської міської ради 8 скликання

Сєнкевич, який передумав, чудодійний Кормишкін та «калибростроение» від опоблоку

Останні данні соціологічних досліджень говорять, що значна частина українців за шість тижнів до президентських виборів ще не визначилась за кого з кандидатів буде голосувати. Соціологи стверджують, що таких серед нас близько 27%. Але до їх числа точно не належіть миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич. На форумі на підтримку Петра Порошенка «Відкритий діалог», який відбувся у Києві, минулої суботи, він був, і зовсім однозначно заявив про свою підтримку чинного президента та його курсу. Хоча і не так вже і давно, казав про те, що він, як міський голова не може підтримувати жодного кандидата. Передумав.

Той же мер Миколаєва, можна сказати, оголосив хрестовий похід проти… жлобства. Про це він заявив під час презентації платформи «МрійДій». Виявляється, згідно з його словами, жлобство – це одна з проблем миколаївського бізнесу і воно, жлобство, живе в кожному з нас. І Олександр Федорович має намір з ним боротися. І відтепер кожний миколаївський бізнесмен та й кожний миколаєвець, зрештою, має замислитися – чи не є він жлобом? А після того, як кожний сам собі відповість на сакраментальне запитання: «Жлоб я чи не жлоб?» кожний має зробити вибір – на чий бік він пристане? На світлий бік антижлобської коаліції на чолі з миколаївським мером, чи на темний бік жлобських сил на чолі…, ну, навіть не знаю, хто зараз очолює темні сили у нашому місті? Хтось з депутатів? Може якийсь департамент чи управління у виконкомі? Чи може представник якоїсь інопланетної цивілізації? Слід терміново визначити головного жлоба міста і подолати його. Всі на боротьбу зі жлобством!

Всі знають, в якому не дуже хорошому стані знаходяться наші дороги. Їх не ремонтували багато років, а автівок в останній час, особливо – важких, стало значно більше. Поєднання цих двох факторів – відсутність ремонту та перенавантаження і призвело до печальних наслідків. І держава разом з місцевим самоврядуванням, поки що не вирішила цю проблему остаточно, хоча, безумовні позитивні зсуви є. Але, як виявляється є один чудодійний спосіб, як зарадити цьому, принаймні, у межах Миколаївської області. Зараз про нього розповім.

Депутат обласної ради Юрій Кормишкін пробив колесо власної автівки під час подорожі дорогами області. Про що він зробив дуже злий та гнівний пост на свої сторінці у Фейсбуці 10 лютого. Дісталося там всім – і керівництву Служби автодоріг області і міністерству інфраструктури і навіть самому йому, початок цитати: «Злился в том числе и на себя и коллег - надо быть настойчивее в требованиях к чиновникам.» - кінець цитати. Судячи з посту, Юрій Анатолійович був налаштований дуже рішуче і навіть збирався під час найближчої сесії вимагати відставки начальника обласного управління інфраструктури! Але, на щастя, кров чиновника у сесійній залі не пролилась. Вже 12 лютого той самий депутат оприлюднив пост в якому оголосив про, можна сказати, вирішення проблеми, цитуємо: «После неприятного инцидента, который произошел со мной на дороге несколько дней назад, я обратился к главе Службы автомобильных дорог Николаевской области Andrii Maksymenko. Сегодня провели совещание, на котором я заручился обещанием, что в ближайшие две недели на отрезке дороги Т-15-10 «Новая Одесса – Еланец» дорожные службы будут обеспечивать проезжаемость. Спасибо за оперативность! Сегодня есть поддержка депутатов и понимание со стороны профильных служб, поэтому вот так планомерно в срочном порядке мы будем исправлять ситуацию на наших дорогах» - кінець цитати.

Ось вам і спосіб лагодження доріг! Беремо депутата Кормишкіна, запускаємо його на  аварійну ділянку дороги, так, щоб він пробив колесо. Він робить про це злий та гнівний пост у фейсбуці, обов’язково з фотками того, як він сам, особисто, міняє колесо і, - вуаля! – за два дні нарада з керівником голови миколаївської служби автодоріг і обіцянка того, що «дорожные службы будут обеспечивать проезжаемость»! А ми оце все мордуємось – проекти, гроші, тендери, контроль якості! А рішення – ось воно! У обласній раді засідає! А якщо, раптом, такий спосіб виявиться дієвим і за межами Миколаївської області, то можна буде депутата Кормишкіна відряджати дороги рятувати і в інші українські області. За помірну орендну плату. Виграють всі, я вважаю, – і інші області і бюджет нашої області.

Справа Катерини Ганзюк – активістки із Херсону, яку було вбито минулого року у вкрай жорстокий спосіб, вийшла на новий рівень. Генеральна прокуратура оголосила підозру у організації цього злочину голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру, який, як відомо, став депутатом за списками «Батьківщини». Кілька днів поспіль Шевченківській районний суд столиці обирав підозрюваному запобіжний захід та, зрештою, арештував його до 3 березня з правом внесення залогу у розмірі 2 мільйонів 497 тисяч гривень. Звинувачення – це ще не вирок, але це дуже серйозно, зважуючи на резонанс справи.  Сама політична партія «Батьківщина» відмежувалась від Мангера буквально напередодні оголошення йому підозри, хоча розмови про його, начебто, причетність точилися вже давно. І як це може відобразитися на президентських рейтингах її лідерки – час покаже.

У історії з відстороненням Уляни Супрун від виконання обов’язків міністра охорони здоров’я за позовом нардепа-радикала Ігоря Мосійчука, схоже, настала пауза. Апеляційний суд скасував таке рішення суду першої інстанції. Але – аж ніяк не кінець. Тому що буремний депутат, з якого, як відомо, було знято депутатську недоторканість по звинуваченням у вимаганні хабаря не збирається заспокоюватися. Ось такі у нас радикальні депутати. Не подобається їм як працює міністр, не погоджуються вони із тим, які реформи цей міністр запроваджує. Але вони не намагаються йти на вибори, перемагати там, формувати нову коаліцію та призначати нового міністра, який би робив по іншому, як вони вважають за потрібне. Ні, вони йдуть радикальним шляхом та використовують для цього депутата, скажемо так, із сумнівною репутацією. От так вона – Радикальна партія…

До президентських виборів лишається 6 тижнів під час них яких тільки див не побачиш! Ось, наприклад, колишній губернатор Волинської області часів Януковича, який, як виявляється, керує на Миколаївщині передвиборчим штабом кандидата Юрія Бойка, дуже переймається, як і його шеф, кластером кораблебудування. Що таке «кластер калибростроения», як прозвучало це в устах Олександра Башкаленко, я боюся собі навіть уявити. Але звучить, як на мене, дуже показово.

А кандидата в депутати Зеленського звинувачують, начебто, у підкупі виборців через те, що під час виступів у містах України він дає безплатні, благодійні концерти. Але ж, забувають про те, що він, також, дає і платні концерти. І це вперше, українські виборці для того, щоб зустрітися з кандидатом платять гроші – не маленькі і роблять це цілком добровільно. Хтось з кандидатів тільки витрачається на умовну гречку а Володимир Олександрович примудряється на виборах ще й заробляти! Як на мене – геніально!

А Національне аерокосмічне агентство Сполучених штатів Америки оголосило про закінчення місії марсоходу Opportunity. Він пропрацював чотирнадцять років та чотири місяці замість розрахованих 90 діб. За весь цей термін апарат проїхав поверхнею червоної планети понад 40 кілометрів та зібрав та передав на Землю купу цінної інформації, яка, безумовно, допоможе людям збагнути таємниці Всесвіту за межами нашої планети. 

Не розуміють ото деякі люди, чим треба займатися, замість пониження ціни на газ та рятування нації граються у всілякі наукові забавки…

І, до речі, на сьогодні Марс – це єдина відома нам планета, яка заселена виключно роботами – їх там не менше 14-ти механічних душ.