• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 12.8°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 12.8° Ясне небо

Станіслав Мартиросов

Станіслав Мартиросов

Депутат Миколаївської обласної ради 6 скликання, депутат Миколаївської міської ради 8 скликання

Зеленеє жито ще й овес

Вітаємо всіх президентів!

 «Зеленеє жито, зелене, 

Хорошії гості у мене. 

Зеленеє жито женці жнуть, 

Хорошії гості в хату йдуть»

 - в тон української народної пісні проголосував український народ на дострокових виборах до Верховної Ради 21 липня. І  хоча до офіційного оголошення результатів виборів пройде певний час – ще не всі окружні виборчі комісії направили свої паперові протоколи про підрахунок голосів до Центральної виборчої комісії, ще не всі судові та інші суперечки між кандидатами закінчилися, але вже цілком зрозуміло – партія президента Зеленського «Слуга народу» отримала суцільну перемогу. Вона не тільки набрала нечувано більше голосів по партійному списку, та ще більше депутатів провела по мажоритарці. «Зеленеє жито ще й овес». Загалом від «Слуги народу» у парламенті буде 124 депутата за списками та 130 за мажоритаркою  загалом – не менше 254 місць. А проста більшість там – 226 місць. На другому місці по кількості отриманих голосів та отриманих мандатів буде Опа за Ж – «Опозиційна платформа за життя» - 43 депутата, на третьому місці – «Батьківщина» - 26 депутатів, на четвертому – «Європейська солідарність» Петра Порошенка – 25 депутатів, і на п’ятому – «Голос» Вакарчука – 20 штиків.  Більше жодна з партій, які приймали участь у виборах, не подолала 5%-й бар’єр. Ще 56 депутатів – це самовисуванці, або висуванці інших партій – вони можуть змінити попередній розклад, якщо приєднаються до тих чи інших партійних фракцій.

Отже, «Слуга народу» має більшість місць у парламенті і, в принципі, може ні з ким не заключати коаліційну угоду – союз з іншими депутатами їм потрібен буде тільки для того, щоб змінити Конституцію. Так саме, одноосібно вони можуть формувати Кабінет Міністрів та призначати Прем’єр – міністра. Подібна ситуація в історії українського парламентаризму була тільки один раз – у Верховній Раді першого скликання, яка проіснувала з 1990 до 1994 років. Тоді там була група «За Радянську суверенну Україну», яка складалася з 239 народних обранців.

Що це означає?

А означає це наступне:

Перше – Зеленський із своїми «слугами» матиме все. Всю повноту влади в Україні. Вони контролюватимуть всі гілки влади – законодавчу, виконавчу. А судді самі підтягнуться – вони у нас дуже чуйні. 

Друге – більшість громадян України повністю довірили вирішення своєї долі одній людині. Бо, навіть мавпу, якби вона йшла на би виборах під брендом «Слуги народу» з високою долею вірогідності обрали би. Отже, голосували не за кандидата, а за його приналежність до президентської партії. 

А добре це, чи погано – покаже час. Хоча історія не знала ще прикладів, коли абсолютна влада доводила до добра. И того, хто цю владу отримував і тих, хто цю владу добровільно віддавав.

На всіх шести округах Миколаївщини так саме було обрано кандидатів від партії «Слуга народу». Здавалось би – президент має радіти. Але є одне але. Сам Зеленський під час свого швидкоплинного візиту до нашого міста заявив, що Миколаїв – бандитське місто. Питання – кого може обрати бандитське місто? На мою думку – тільки бандитів. Отже, на місці президента, я би не дуже радів.

Мені можуть сказати, що я занадто критикую нову владу. Тим часом, «Слуга народу» збирається навчати нових депутатів. Цитата з партійного фейсбуку: 

«Освітній інтенсив для обраних від партії народних депутатів України!

Тижневий експрес-курс, підготовлений кращими українськими фахівцями від партії «Слуга Народу» у партнерстві з Київською школою економіки, стане першим у серії навчальних програм для членів фракції, яка буде реалізовуватися протягом всього терміну роботи Верховної Ради IX скликання» - кінець цитати. Чекайте – чекайте – це що ж виходить? Виходить, що «Слуга народів» набрала невігласів? Неосвічених кандидатів? І всі за них проголосували, не дивлячись? Та ні! Не може такого бути! Мудрий український народ не може так вчиняти! Не може він голосувати за випадкових людей, які навіть один одного не знають, попри те, що називаються політичною партією! Не може мудрий український народ голосувати за політичну силу, яка не має чітко визначеної ідеології! Так, що, «Слуга народу» не ганьбіться, та припинить комедію з навчанням!

В Україні всі люди, які працюють, мають право на відпочинок! Це право – святе! І чого ви всі ото причепилися до миколаївського міського голови – що його не було на зустрічі із Зеленським, коли той стрімко відвідав наше місто за для того, щоб підняти рейтинг власної партії, який перед самими виборами почав трохи просідати! І змушуєте людину виправдовуватися. Ну, так, начебто це був ритуал присягання на вірність новому монарху, а мер міста не присягнув! Шановні, ви ще скажіть, що Олександр Федорович фрондьор, смутьян та потенційний повстанець проти режиму Зеленського! Не смішить! Все у них буде добре! І хай живе Магдебурзьке право в Україні! 

За цим кланяюся, зустрінемось!