• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22.4°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.4° Похмуро

У 2023 році «Миколаївські парки» збираються витратити майже ₴5 млн на знесення та обрізку дерев

Фото для ілюстрації

Комунальне підприємство «Миколаївські парки» оголосило тендер на закупівлю послуг з видалення дерев, санітарної обрізки та корчування пнів на території міста.

Про це свідчать дані системи публічних закупівель ProZorro.

Аукціон запланований на 7 лютого. Орієнтовна вартість послуг — 4 мільйона 828 тисяч 459 гривень.

Згідно з додатками до тендерної документації, переможець повинен буде знести 2100 м3 дерев, обрізати 200 дерев і викорчувати 840 пнів до кінця 2023 року.

Нагадаємо, 26 січня стало відомо, що перед будівлею Миколаївської міської ради спиляли багаторічні ялинки. Наступного дня на місце прибули державні інспектори та зафіксували знищення дерев: завдану довкіллю оцінили у 84 тисячі гривень.

В коментарі «НикВести» перший заступник міського голови Віталій Луков заявив, що не знавщо хвойні дерева перед міськрадою були спиляні. Але, він зазначив, що дерева були аварійні і тому були прив'язані до будівлі сталевими тросами.

Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу звернулася до прокуратури у зв’язку зі знищенням дерев. У свою чергу Департамент ЖКГ наполягає, що спил ялинок біля мерії був законним та плановим.

Пізніше у Держекоінспекції дійшли висновку, що багаторічні блакитні ялинки біля міської ради не підлягали вирубці, оскільки знаходились в хорошому стані.

При цьому депутат Миколаївської міської ради від партії «Пропозиція» Олександр Береза виправдав спил багаторічних блакитних ялинок біля будівлі міськради декомунізацією. 

Читайте також: