• неділя

    6 жовтня, 2024

  • 20°
    Легкий дощ

    Миколаїв

  • 6 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 20° Легкий дощ

Через постійні обстріли лише 26% миколаївців мають доступ до безпечної питної води, — опитування

Через постійні обстріли Миколаєва російськими окупантами лише 26% жителів міста мають доступ до безпечної питної води.

Про це свідчать результати вересневого дослідження Ipsos Ukraine Resilience Monitor про вплив війни на засоби існування та доступ до основних послуг життєзабезпечення у великих містах, пишуть «НикВести».

Вересневе опитування виявило, що чимало служб життєзабезпечення працюють у всіх містах, де проводилось дослідження, або в більшості з них – за певними винятками. Принаймні 98% респондентів у п’яти містах мали доступ до електроенергії та мобільного зв’язку, і щонайменше 90% мали доступ до Інтернету.

Проте, якщо більшість мешканців Львова (91%), Києва (85%), Дніпра (81%) та Харкова (84%) повідомили про доступ до безпечної питної води, у Миколаєві таких виявилося лише 26% через невпинні бомбардування впродовж семи місяців. Інші життєво важливі послуги у Миколаєві також нестабільні: лише 55% мешканців повідомляють, що мають опалення, 43% – гарячу воду. 

Нагадаємо, у матеріалі «НикВести» «Миколаїв. Місто, що тримає оборону півдня, страждає від спраги» йдеться про ситуацію з водою у місті, чим загрожує миколаївцям вживання «технічної» води та що чекає на жителів міста далі.

Читайте також: