• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 15°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 15° Ясне небо

«Ми візьмемо рішення суду і відкоригуемо конкурсні умови», — Сєнкевич проведе новий конкурс з оренди дитячого містечка «Казка»

Після того, як Апеляційний суд визнав недійсним договір про передачу бізнесмену Олександру Скрипіну в оренду території «Казки», міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич планує провести новий конкурс з оренди дитячого містечка.

Про це він сказав у коментарі кореспонденту «НикВести».

— Ми візьмемо до уваги всі проблеми, які суд визнав такими, що були зроблені неправомірно. Відкоригуємо процес проведення конкурсу, проведемо незалежну оцінку, скільки грошей уже було вкладено — людина, яка інвестувала в цей об’єкт, фіксувала всі витрати. І якщо інша людина переможе у конкурсі, вона просто повинна буде компенсувати людині, яка вклала ці кошти, — сказав Олександр Сєнкевич.

На уточнююче питання, чи буде в умовах конкурсу чітко прописана компенсація Олександру Скрипіну, мер відзначив, що з цим треба «буде розібратися».

— Потрібно буде розібратися, бо насправді все, що інвестовано, все там є. Його не можна винести, це невід’ємні поліпшення. Тобто, ми що, будемо збирати назад траву чи дерева, плитку здирати назад?, — відзначив мер.

У будь-якому разі, Олександр Сєнкевич впевнений, що управляти «Казкою» має приватне підприємство, аби не витрачати кошти на цей об’єкт з міськбюджету.

— Я вважаю, що замість того, аби вкладати мільйони гривень туди щорічно із місцевого бюджету, потрібно використовувати державне і приватне партнерство, щоб робити такі об’єкти кращими, — додав він.

Раніше повідомлялося, що Господарський суд Миколаївської області задовольнив позов прокуратури про визнання недійсним договору між міськрадою та підприємцем Олександром Скрипіним щодо користування дитячим містечком «Казка». Однак Олександр Скрипін досі є переможцем конкурсу.

Пысля цього Олександр Скрипін подав апеляцію на рішення суду, однак програв її.

Нагадаємо, що задля економії коштів миколаївське дитяче містечко «Казка» хочуть реорганізувати та приєднають до Миколаївського міського палацу культури та урочистих подій. У зв’язку з цим буде звільнено п’ятьох працівників.

Читайте також: