• пʼятниця

    4 жовтня, 2024

  • 22.9°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 4 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 22.9° Мінлива хмарність

Замість знищених Росією: У регіонах України встановили вже 80 тимчасових переправ, зокерма на Миколаївщині

Станом на 17 лютого в регіонах України функціонує вже 80 тимчасових переправ, які було встановлено замість зруйнованих окупантами мостів. 

Всі вони вже працюють у Київській, Чернігівській, Сумській, Донецькій, Харківській, Херсонській, Житомирській та Миколаївській областях, повідомив перший заступник голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Андрій Івко.

Він повідомив, що через російську військову агресію на українських державних дорогах було зруйновано 153 мости.

За його словами, впродовж 2022 року вдалося відновити рух через 78 тимчасових мостів, ще 2 переправи звели цьогоріч на Миколаївщині та Харківщині.

— Всі вони будуються паралельно зруйнованих мостів, а основною їх перевагою є швидке будівництво або монтаж. Подекуди, нам необхідно менш як тиждень, щоб звести тимчасову переправу або налагодити об'їзд, – додав Андрій Івко.

Він також додав, що серед країн-партнерів, які допомагають Україні з модульними мостами, Чехія (10 мостів), Франція (3 мости) та Норвегія (10 мостів). Також Швеція передала компактні катери, які можна використати як понтонні переправи.

Нагадаємо, станом на грудень 2022 року повідомлялося, що на деокупованій частині Миколаївщини відкрили рух вже чотирма тимчасовими переправами. А у січні 2023 року в Миколаївській ОВА повідомили, що у Снігурівській громаді ввели в експлуатацію тимчасовий міст через річку Інгулець замість зруйнованого росіянами.

Крім того, в «Укравтодорі» розповіли про відновлення автодоріг і переправ у 2022 році у трьох південних областях України: Херсонській, Миколаївській та Одеській.

Також відомо, що на деокупованій території Миколаївщини триває будівництво 42-метрового залізобетонного мосту, який з’єднає два береги річки.

Читайте також: