• субота

    5 жовтня, 2024

  • 22.4°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 5 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 22.4° Похмуро

На водоканалі просять миколаївців не використовувати каналізацію як смітник: Лише за вихідні прочищали 40 разів

За минулі вихідні дні бригади комунального підприємства «Миколаївводоканал» 40 разів прочищали «забиту» каналізацію.

Про це повідомляє пресслужба підприємства. 

«Знахідки незмінні: залишки від святкової вечері, засоби особистої гігієни та побутові ганчірки. Також все сміття надходить і до насосних станцій каналізації, де встановлені спеціальні решітки, які затримують весь непотріб, а фахівці цілодобово їх прочищають», - йдеться у повідомленні.

А центрі міста комунальники дістали з колодязя купу вологих серветок. 

«На світлині купа вологих серветок. Наші хлопці ледве їх вичистили з колодязя на перетині проспекту Центральний та вулиця Соборна. Чому ці засоби гігієни опинилися в каналізаційній мережі, а не на смітнику, нам і досі не зрозуміло. Містяни, можливо ви в коментарях нам розкажете?» - додали на підприємстві.

«Миколаївводоканал» нагадав, що до повномасштабного вторгнення РФ в Україну з міста на очисні споруди каналізації надходило 60 тисяч куб.м. стоків. Влітку минулого року на очищення «прибігало» лише 20 тисяч куб.м., а сьогодні щодоби надходить вже близько 35 тисяч куб.м. стоків.

«Робимо висновок: містяни повертаються додому, а отже ми закликаємо бути дбайливими до наших і так стареньких міських мереж. Миколаївці, будь ласка, весь господарський бруд викидайте на смітник! В унітаз лише свої біологічні відходи», - резюмували на підприємстві.

Читайте також: