• субота

    5 жовтня, 2024

  • 18.5°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 5 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 18.5° Мінлива хмарність

Миколаїв розробляє інтерактивну мапу зруйнованих росіянами об’єктів з підрахунком завданих збитків

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі розповів, що місто нещадно обстрілювали російські війська, збитки від завданих руйнувань складають близько 900 мільйонів євро.

На економічному форумі він був одним зі спікерів в обговоренні питань відновлення України,  пишуть «НикВести».

Під час свого виступу міський голова нагадав, що до звільнення Херсона Миколаїв майже кожного дня обстрілювали забороненими касетними снарядами та ракетами різного типу.

За час війни було зруйновано та пошкоджено ряд шкіл, житлових будинків та підприємств. Олександр Сєнкевич зауважив, що наразі на базі онлайн-системи, яка вже є у міста, розробляється мапа зруйнованих об’єктів з підрахунком завданих збитків. В цій роботі місту допомагає Київський інститут економіки.

— За нашими підрахунками збитки складають близько 900 млн євро. Незважаючи на все, я зазвичай кажу що ця війна це шанс для України щоб змінитись, я маю на увазі що це також шанс для Миколаєва що б стати кращим, бути кращим, — впевнений мер Миколаєва.

Він також нагадав, що  наразі за участі міжнародних експертів розробляється новий генплан. Він враховуватиме думки містян щодо подальшого розвитку та передбачатиме відновлення інфраструктури.

Також повідомлялося, що збитки, які російські війська завдали житловому фонду Миколаєва, попередньо оцінюють у суму близько 385 мільйонів євро.

Раніше повідомлялося, із 280 днів регіон не обстрілювали лише 30.

Нагадаємо, загальна сума збитків, завдана інфраструктурі України, складає понад 136 мільярдів доларів, 1,9 з них — збитки житлового фонду, зафіксовані у Миколаївській області.

Читайте також: