• неділя

    29 вересня, 2024

  • 16.9°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 29 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.9° Ясне небо

«Переміщена Анімація»: в Миколаєві діти-переселенці створювали мультфільми в якості арттерапії

Діти, що були вимушені через війну переїхати в Миколаїв, під керівництвом досвідчених менторів створювали власні анімаційні фільми та займалися арттерапією. 

Діти ліпили з пластиліну самих себе та вчилися «оживляти» на телефоні створених персонажів, повідомили в Агенції розвитку Миколаєва.

Два тематичні воркшопи в межах проекту «Переміщена Анімація» пройшли 9-10 вересня у Дитячому просторі в дитячому містечку «Казка».

Організатори впевнені, що це заняття не тільки відволіче на кілька годин від страхів пережитого, але й може перетворитися на постійне захоплення, чи взагалі на справу всього життя. Крім того, поки діти спілкувалися з однолітками і вивчали магію анімації, їхні мами в цей час мали змогу перепочити.

В перший день діти 8-14 років взяли участь в анімаційній майстерні та вивчали практичні ази створення пластилінової стоп-моушн анімації за допомогою мобільного телефону. Кожна дитина створила свій персональний пластиліновий портрет супергероя, який потім «оживав» за допомогою анімації. 

Одним з менторів майстер-класу був Леонід Тивонюк, аніматор, голова правління громадської організації «Імаго», член «Української Анімаційної Асоціації».

Другий день буде присвячений арттерапії. Діти та підлітки 10-16 років спробувала себе в ролі режисера, оператора, дослідника та оповідача. Куратори допомагали вивільнити дитячі уявлення про світ та втілити їх в життя в анімаційному форматі. Досвід створення таких мультфільмів розширює можливості дитини виражати найскладніші почуття та допомагає у відновленні після травми.

Арттерапевтичний сеанс провели Олена Вознесенська, кандидатка психологічних наук, старша наукова співробітниця Інституту соціальної та політичної психології НАН України, співзасновниця та президентка Асоціації арттерапії, учасниця правління Національної психологічної асоціації, та Олександра Клюшанова, психологиня, арттерапевтка, екзистенціально-аналітична психотерапевтка, виконавча директорка Асоціації арттерапії.

А після цього діти змогли познайомитися з анімаційними стрічками з дитячої програми фестивалю LINOLEUM. Захід пройшов за підтримки Українського культурного фонду.

Нагадаємо, на початку року у Миколаєві на базі дитячого містечка «Казка» відкрився Центр підтримки та укріплення сім’ї в рамках проєкту SOSДІТИ. В цьому просторі діти разом зі своїми батьками зможуть в комфорті та безпеці розважатись, розвиватись і відновлюватись за допомогою команди фахівців.

Читайте також: