«Ми не можемо бути країною, яка постійно ходить з протягнутою рукою», — мер Миколаєва вважає, що на зруйнованих територіях треба будувати індустріальні парки

Індустріальний парк, фото для ілюстрації

Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич вважає, що держава має допомогти створити на зруйнованих або пошкоджених війною територіях техно- та індустріальні парки, аби забезпечити робочі місця та наповнення місцевих бюджетів.

Про це він сказав у подкасті «Рішуча Миколаївщина».

Він нагадав, що в Україні створили Державне агентство відновлення та інфраструктурних проєктів.  На його думку, на місцях мають бути також утворені подібні органи, які у співпраці з Держагентством займатимуться такими питаннями.

— Ми не можемо бути країною, яка постійно ходить з протягнутою рукою. Маємо займатися економічними питаннями, бо насправді питання відбудови шкіл, садків і всіх соціальних об’єктів, на які лише потрібні гроші, а не які створюють гроші, — це одна тема. А інша тема — це якраз створення умов для розвитку на окремих територіях України, які були зруйновані або постраждали, окремих індустріальних чи технологічних парків, де будуть створюватися робочі місця. І коли українці повертатимуться, вони будуть забезпечені роботою і зможуть сплачувати податки, наповнювати бюджет. І ми зможемо покращувати території і відбудовувати міста за рахунок внутрішнього капіталу, — сказав Олександр Сєнкевич, додавши, що Миколаєв співпрацює з Данією і в економічній сфері.

Нагадаємо, в Миколаївській міській раді створили робочу ще одну групу по відновленню міста, яке постраждало та зазнало значних руйнувань внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України. Її очолить віце-мер Сергій Коренєв.

Також влітку 2022 року було створено робочу групу по відновленню Миколаєва, яку також очолив заступник миколаївського міського голови Сергій Коренєв. 

Як відомо, з початку повномасштабного вторгнення Миколаїв знаходився під регулярними обстрілами з боку російської армії. Загалом, житловому фонду міста агресором  було завдано збитків, що оцінюються у суму близько 385 мільйонів євро. Крім того, збитки екології оцінюють в понад 562 мільйони гривень.

Раніше повідомлялось, що Данія готова взяти шефство над Миколаєвом та допомогти у відновленні міста.

Дивитись повну версію